Маск пообіцяв розігрувати щодня до виборів у США по мільйону за підпис під його петицією

20 жовтня 2024 р. 15:24

20 жовтня 2024 р. 15:24


Американський бізнесмен-мільярдер Ілон Маск оголосив, що щодня виплачуватиме 1 мільйон доларів випадковому виборцю, який підписав петицію його протрампівського комітету America PAC на підтримку поправок до Конституції США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Мільярдер Ілон Маск пообіцяв учора щодня роздавати по 1 мільйону доларів до виборів у листопаді тому, хто підписав його онлайн-петицію на підтримку поправок до Конституції США", - йдеться у повідомленні.

У петиції йдеться: "Перша та друга поправки гарантують свободу слова та право на носіння зброї. Ставлячи свій підпис нижче, я зобов'язуюсь підтримати першу та другу поправки".

Відвідувачі суботнього заходу комітету PAC America у Пенсільванії, спрямований на згуртування прихильників кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, повинні були підписати петицію, що дозволить комітету зібрати контактні дані більшої кількості потенційних виборців, з якими вона зможе працювати, щоб вони прийшли на виборчі дільниці для підтримки Трампа.

Мільярдер вручив чек на 1 мільйон доларів відвідувачу заходу в штаті Пенсильванія. Переможцем став чоловік на ім'я Джон Дрехер, за словами співробітників заходу.

Поведінка Маска є прикладом того, як він використовує своє надзвичайне багатство, щоб вплинути на результат президентських перегонів між Трампом та його суперницею від Демократичної партії Камалою Гарріс, які проходять в умовах жорсткої конкуренції.

У суботу Маск заявив, що в разі перемоги Гарріс, це будуть "останні вибори", натякаючи на те, що держава США більше не існуватиме.

Як повідомлялося, американський мільярдер Ілон Маск з липня особисто вніс щонайменше 75 мільйонів доларів США у свій комітет PAC America , який підтримує кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

Фото: Getty Images

Маск пообіцяв розігрувати щодня до виборів у США по мільйону за підпис під його петицією

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua