Виникає нова загроза для світу — злочинний союз Росії та Північної Кореї, — Зеленський наприкінці 970-го дня війни

20 жовтня 2024 р. 21:46

20 жовтня 2024 р. 21:46


За це тиждень в України є підтримка від партнерів за планом перемоги. Є дуже хороші сигнали від Сполучених Штатів  — чуємо зміну риторики відносно деяких питань. А також очікуємо приїзд команди з Вашингтону, щоб на всіх робочих рівнях працювати за пунктами плану перемоги. Про це сьогодні, 20 жовтня, наприкінці 970-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну повідомив України президент Володимир Зеленський у своєму традиційному зверненні, інформує FREEДОМ .

Президент акцентував, що на цьому тижні Україна домовилась щодо кількох нових пакетів підтримки — оборонної та енергетичної.

“Це дається нам дуже непросто. Але по-іншому ворога не перемогти. І я дякую всім, хто допомагає. І нам треба працювати тільки разом, тільки у єдності. Щоб для нас усіх був результат — для всієї України”, — зазначив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні з’явилась нова загроза — злочинний союз Росії та Північної Кореї та подякував лідерам і представникам держав, які не заплющують очі й говорять відверто про цю співпрацю заради більшої війни, про постачання зброї з Північної Кореї в Росію, про те, чим росіяни можуть відплатити Пхеньяну за цю допомогу.

“На жаль, нестабільності та загроз може стати значно більше після того, як Північна Корея буде вчитися сучасної війни. Зараз ми маємо чіткі дані про те, що в Росію постачають і людей із Північної Кореї, і це вже не просто робітники для виробництв, а й військові. І ми чекаємо нормальної, чесної, сильної реакції партнерів на це. Фактично це вступ іще однієї держави у війну проти України. У всіх є можливість побачити докази і завдяки супутникам, і завдяки відео, яке вже приходить із Росії. Треба займатися цим. Реагувати. Протидіяти. І не можна давати злу вирости. Якщо світ мовчатиме зараз і якщо нам доведеться стикатися із солдатами з Північної Кореї на фронті так само постійно, як захищатися від “Шахедів”, то це точно нікому у світі не піде на користь і лише подовжить цю війну. Війну, яка має бути завершена справедливо та якнайшвидше”, — наголосив глава держави.

Також президент відзначив всіх захисників неба, які щоночі збивають “Шахеди” і нагадав партнерам, що в України повинна бути можливість знищувати бази зберігання і всю наявну інфраструктуру їх виробництва та логістики на території Росії.

“Тільки цього тижня, від понеділка до сьогодні, кожна доба — “Шахеди”. За одну добу 18 жовтня було 129 таких дронів. А загалом від початку цього року Росія застосувала вже більш ніж 6130 “Шахедів”. Значну частину наші воїни збивають. Багато допомагає РЕБ. Але не в усьому. І саме тому потрібно більше тиску на російську  здатність виробляти таку зброю. Потрібна можливість знищувати й бази зберігання “Шахедів”, і всю наявну інфраструктуру їх виробництва та логістики. Терористи, на жаль, уміють використовувати час, який дає їм нерішучість вільного світу”, — констатував Володимир Зеленський.

Виникає нова загроза для світу — злочинний союз Росії та Північної Кореї, — Зеленський наприкінці 970-го дня війни

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua