Резерви вичерпуються: як Кремль планує заповнювати втрати росармії (ВІДЕО)

20 жовтня 2024 р. 22:39

20 жовтня 2024 р. 22:39


У Москві чоловікам призовного віку повторно розсилають електронні повістки до військкомату, пише правозахисний проєкт “Идите лесом”. Перша така масова розсилка була у вересні. Міноборони Росії розраховує на строковиків як на ресурс для відшкодування втрат російської армії, пояснюють експерти, повідомляє FREEДOM .

У Росії єдиний реєстр військового обліку запустили в тестовому режимі в трьох регіонах — Рязанській області, Марій Ел і Сахаліні.  Повноцінно сервіс мав запрацювати з листопада, але потім запуск перенесли на січень 2025 року. Але москвичі вже повідомляють про масову розсилку електронних повісток. Причому багато хто отримує їх повторно. Правозахисники запевняють: електронні повістки можна ігнорувати. Жодної юридичної сили вони не мають.

“Прийшло на пошту повідомлення. Подивитися не можу, перебуваю поза Росією, сайт не вантажиться. Таке ж повідомлення приходило 13 вересня, коли була масова розсилка електронних повісток”, — цитує Telegram-канал “Идите лесом” громадянина Росії.

У Росії триває осінній призов на строкову службу. Триватиме він до кінця року. Призвати планують близько 133 тисяч громадян від 18 до 30 років. Строковики для Кремля — це потенційні контрактники, пояснюють експерти. На багатьох із них чинять тиск, щоб змусити підписати контракт із Міноборони, а потім відправити їх на війну Російської Федерації проти України. За життя рекрутам пропонують дедалі вищі ціни.

“Одноразова виплата в Московській області за укладення контракту зі ЗС РФ становить 2 млн 300 тис. рублів. Виплати будуть продовжувати підвищувати, оскільки людей не вистачає. Люди починають розуміти, що насправді відбувається на території України, тому доводиться залучати їх грошима, щоб підписати контракт”, — прокоментував військовий оглядач Денис Попович.

У російських регіонах виплати за підписання контракту з Міноборони не відстають від столичних. Губернатори зобов’язані виконувати план Кремля з вербування. Але російському командуванню не вдається відшкодувати масштабні втрати на фронті.

“Найбільше втрат — серед добровольців. Так ми називаємо тих, хто підписав контракт уже після початку повномасштабного вторгнення. Їхня частка в загальному масиві продовжує зростати”, — з публікації видання BBC NEWS Русская служба.

Якщо російське командування не відмовиться від улюбленої тактики «м’ясних штурмів», то Кремлю вже до початку зими доведеться розв’язувати питання про необхідність мобілізації, вважають експерти.

“Наразі ми знищуємо їх схожими темпами. Тому істотного підвищення і поповнення таким чином, очевидно, очікувати не доводиться. Ми загалом рухаємося до питання про оголошення мобілізації. Наразі ця тема активно обговорюється на території Росії”, — зазначив Денис Попович.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російська армія втратила понад 677 тисяч осіб.

Резерви вичерпуються: як Кремль планує заповнювати втрати росармії (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua