Удар по аеродрому “Липецьк-2”, партизани біля адмінкордону з Кримом і бої за Донбас — карта війни за 20 жовтня (ВІДЕО)

20 жовтня 2024 р. 22:39

20 жовтня 2024 р. 22:39


Російський аеродром “Липецьк-2” атакували Сили оборони цієї ночі, 20 жовтня. Метою українських військових були склади з боєкомплектами, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки. Також, на аеродромі базувалися літаки Су-34, Су-35 і МіГ-31, повідомляє FREEДОМ .

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на фронті — у військових частинах і підрозділах, що діють у Сумській і Курській областях . За його словами, попри перевагу російських окупантів у живій силі та техніці, Сили оборони України не дають армії агресора досягти мети.

“Попри всі спроби противника перехопити ініціативу, ситуація залишається під нашим контролем. З огляду на оцінку обстановки, ухвалив низку рішень, спрямованих на упередження дій противника та завдання йому максимальних втрат. Попри перевагу окупантів у живій силі та техніці, майстерність і професіоналізм української армії не дають російському агресору досягти мети”, — заявив головнокомандувач.

Так, у Курській області українські десантники взяли штурмом позицію російських окупантів.

Протягом доби на Донеччині на Лиманському напрямку противник атакував у районах Греківки, Новомихайлівки, Новосадового та Зарічного. На Покровському армія РФ штурмувала позиції українських захисників поблизу Селидового, Михайлівки, Воздвиженки. А найбільш запеклі бої точаться на Курахівському напрямку — поблизу населених пунктів Курахове, Гірник, Новодмитрівка, Антонівка, Водяне.

На Торецькому напрямку українські воїни зі 150-ї окремої механізованої бригади знищили ДРГ загарбників. Ті намагалися сховатися в будинку на околиці Торецька. Але їх дістали українські FPV-дрони. Як наслідок, захисники України зупинили наступ противника на цій ділянці.

“Ворогу просунутися зараз неможливо, тим паче ми нарощуємо свої сили та завдаємо потужних ударів . Російська армія зазнає великих втрат . Тому що ми знаємо тактику ворога і знищуємо його за допомогою дронів, мінометів та іншого озброєння”, — прокоментував генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

Українські партизани руху “Атеш” знищили релейну шафу на залізниці біля Новоолексіївки в Херсонській області . Такі дії біля адмінкордону з окупованим Кримом сповільнили постачання російських військ на півдні України. Ця залізниця особливо важлива для росіян після знищення нафтобази в тимчасово непідконтрольній Україні Феодосії.

Кремль придумав новий спосіб заманювання росіян на війну проти України. Як повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни, уряд РФ може збільшити витрати на оборону за підсумками року. А Міноборони Росії продовжує пропонувати пільги для стимуляції добровільної участі громадян у війні проти України.

“Великих резервів у Росії немає, щоб діяти по всіх секторах фронту, тим більше масово. І вже знижується мобілізація, яку у РФ проводять за підвищеними ставками — платять по 10 тис. доларів [за підписання контракту], обіцяють високі оплати, але… у перспективі. Навіть така мобілізація знижується, тому що до росіян доходить інформація, що ті, хто йдуть на фронт, масово гинуть”, — зазначив Микола Маломуж.

Як повідомлялося раніше , минулої доби Сили оборони України ліквідували 1 340 російських солдатів. Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ втрати російської армії перевищили 678 тис. військових. Також українські військові за добу знищили 12 російських танків, 39 бойових броньованих машин, 17 артилерійських систем. Крім того, Сили оборони України збили 57 БпЛА та одну крилату ракету. А також вразили понад 40 одиниць автомобільної, спецтехніки та цистерн із пальним.

Удар по аеродрому “Липецьк-2”, партизани біля адмінкордону з Кримом і бої за Донбас — карта війни за 20 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua