Франція відкрита до ідеї запрошення України в НАТО, – глава МЗС країни

20 жовтня 2024 р. 22:59

20 жовтня 2024 р. 22:59


Що каже Франція про вступ України до НАТО / скриншот з відео

Глава МЗС Франції заявив, що вони відкриті до ідеї запрошення України в НАТО. Французький посадовець сказав, що перемовини триватимуть.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро сказав про це під час візиту в Київ 19 жовтня. За його словами, удари вглиб Росії можуть бути частиною української самооборони, якщо вони скоординовані з союзниками.

Дивіться також Зеленський запропонував замінити війська США в Європі українцями: як на це відреагували в НАТО

Що каже Франція про вступ України в НАТО

Що стосується запрошення Україні вступити до НАТО, ми відкриті для цього, і це питання, яке ми обговорюємо з нашими партнерами,
– заявив глава МЗС Франції.

Він також сказав, що триватимуть переговори з союзниками щодо питання членства України в Північноатлантичному альянсі.

Жан-Ноель Барро запевнив, що підтримує запропонований Володимиром Зеленським План перемоги.

До речі, президент України у вечірньому зверненні 19 жовтня заявив, що зустрівся з главою МЗС Франції та подякував Парижу, президенту Макрону та суспільству країни за підтримку України.

Ми провели дуже хороші, змістовні переговори в Парижі під час мого візиту. Ми плідно співпрацюємо і заради оборони, і в політиці, і заради нашої більшої стійкості – України та всієї нашої Європи. Я вдячний Франції за підтримку Плану перемоги – пунктів, які дійсно можуть наблизити реальну дипломатію та справедливий мир,
– заявив Володимир Зеленський.

Також він запевнив, що Київ буде вдячний країні за роботу з іншими нашими партнерами, щоб було це спільне бачення того, що тільки чесне завершення війни реально може гарантувати надійний мир.

Важливо . Видання Le Monde писало, що США зменшили свою категоричність щодо вступу України в НАТО. Це може означати, що ця позиція може вплинути на Німеччину.

Франція відкрита до ідеї запрошення України в НАТО, – глава МЗС країни

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua