Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРIКС у росії

21 жовтня 2024 р. 00:05

21 жовтня 2024 р. 00:05


У суботу, 19 жовтня, президент Бразилії Лула да Сілва отримав травму голову і скасував поїздку на саміт БРIКС у росії.

Про це повідомляє видання G1 Globo .

Зазначається, що президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва зазнав побутової травми в суботу, 19 жовтня, в своїй резиденції в Бразилії. Він отримав поранення в області потилиці, через яке скасував заплановану поїздку до росії.

Лула мав взяти участь у саміті БРІКС, який відбудеться цього тижня в Казані, але тепер приєднається до події через відеоконференцію. За повідомленням медиків, президент звернувся до лікарні з різаною раною в області потилиці. Хоча його стан не є тяжким, кардіолог Роберто Каліл Фільо рекомендував Лулі уникати тривалих подорожей.

Міністр закордонних справ Мавро Вієйра очолить бразильську делегацію на саміті БРІКС, який розпочнеться у вівторок, 22 жовтня. Президент Лула, попри травму, продовжить свою звичайну роботу в Бразилії.

Як відомо, саміт БРІКС пройде в Казані з 22 до 24 жовтня. За словами помічника президента росії Юрія Ушакова, у заході візьмуть участь представники 32 країн, 24 з яких будуть представлені главами держав.

Нагадаємо, у травні Китай та Бразилія закликали провести «мирну конференцію» щодо війни в Україні за участю росії. Згодом Зеленський розкритикував мирну ініціативу , розроблену урядами. За його словами, обидві країни, пропонуючи такий план, не поважають Україну та займають бік росії.

А нещодавно президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що його країна не збирається приймати чийсь бік у війні між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРIКС у росії

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)