Майя Санду лідирує на виборах президента Молдови – попередні результати ЦВК

21 жовтня 2024 р. 02:17

21 жовтня 2024 р. 02:17


За попередніми підрахунками голосів, на президентських виборах у Молдові лідирує Майя Санду. Також більшість виборців на референдумі проголосували проти вступу країни до Європейського Союзу.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

Центральна виборча комісія Молдови оприлюднила результати після обробки 91% бюлетенів. Чинна президентка Майя Санду отримала 38,17% голосів, а її суперник Олександр Стояногло – 28,61%.

Також підвели попередні підсумки референдуму. На ньому обговорюється питання про закріплення мети вступу до ЄС у Конституції. Майя Санду, яка балотується на новий термін, активно підтримує цю ініціативу.

Станом на опівніч, 46,48% виборців проголосували «за», тоді як майже 53,52% висловилися «проти».

Екзитполів під час першого туру виборів не проводили, але жовтневе опитування WatchDog.MD показало, що 35,8% виборців готові підтримати Санду. Щодо референдуму, опитування продемонструвало, що 55,1% респондентів підтримують внесення євроінтеграції до Конституції, тоді як 34,5% виступають проти.

Нагадаємо, у неділю, 20 жовтня, у Молдові пройшли вибори президента і конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни.

Раніше Reuters писав, що злочинні проросійські групи мають намір зірвати президентські вибори в Молдові . Вони намагаються підкупити виборців, аби ті голосували проти членства країни у Євросоюзі.

Також МЗС Молдови звинуватило росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях , аби поставити під загрозу виборчий процес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Майя Санду лідирує на виборах президента Молдови – попередні результати ЦВК

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua