Британія підпише історичну угоду про оборону з Німеччиною

21 жовтня 2024 р. 06:16

21 жовтня 2024 р. 06:16


Цього тижня Велика Британія та Німеччина підпишуть історичну оборонну угоду , що стане кроком до тіснішої військової та безпекової співпраці з Європейським Союзом.

Про це повідомляє видання The Times.

У виданні зазначають, що угода дозволить британським і німецьким військам проводити спільні навчання на східному кордоні НАТО з росією, ймовірно в Естонії та Литві. Також країни зможуть спільно закуповувати зброю та співпрацювати у розробці наступного покоління озброєння.

Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі зазначив, що ця угода сприятиме зміцненню оборонних галузей обох країн, особливо на тлі зусиль Заходу з відновлення запасів зброї після надання значної військової допомоги Україні.

Також ця угода з Німеччиною розглядається як перший крок до широкомасштабної безпекової угоди між Великою Британією та ЄС, переговори щодо якої очікуються на початку наступного року.

Нагадаємо, нещодавно на засіданні міністрів оборони G7 Україна та Німеччина пiдписали угоду щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України. До проєкту також долучаться Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

А 17 жовтня влада Німеччини поставила Збройним силам України новий пакет військової допомоги. До списку увійшли бронемашини, снаряди та інше озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Британія підпише історичну угоду про оборону з Німеччиною

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)