Вучич пообіцяв Путіну, що Сербія не запроваджуватиме санкції проти Росії

21 жовтня 2024 р. 07:18

21 жовтня 2024 р. 07:18


Основні тези

  • Александар Вучич провів телефонну розмову з Володимиром Путіним та пообіцяв, що Сербія не запроваджуватиме санкції проти Росії.
  • Сербія засудила вторгнення Росії в Україну, але відмовилася від введення санкцій, підписавши угоду з США для зменшення енергетичної залежності від Росії.
  • Розмова відбулася перед запрошенням Путіна Вучичу на саміт БРІКС у Казані.

Вучич пообіцяв Путіну, що Сербія не запроваджуватиме санкції проти Росії / Коллаж 24 Канала

Президент Сербії Александар Вучич провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Це була перша така розмова між ними за два з половиною роки.

Про це пише Радіо Свобода. Вучич сказав, що подякував Путіну за постачання російських енергоносіїв і повторив, що Сербія не змінить свою позицію щодо санкцій.

Дивіться також Президент Сербії Вучич розгорнув спільний прапор з Росією на футболі: відео ганебного вчинку

Вучич переговорив із Путіним

Сербія, яка є кандидатом на вступ до ЄС, засудила вторгнення Росії в Україну, але відмовилася накладати санкції на Москву.

Розмова двох лідерів відбулася в той час, коли Росія очікує офіційної відповіді на запрошення, яке Путін надіслав Вучичу для участі в саміті БРІКС у Казані з 22 по 24 жовтня.

Слід зауважити, що Вучич продовжує грати у двоє воріт. За кілька останніх днів він підписав декларацію , в якій засуджує вторгнення Росії в Україну, і хвалився, що не зустрічався із Путіним протягом 2,5 років.

Також США і Сербія підписали угоду про співпрацю в енергетичних проєктах, аби зменшити залежність Белграда від Росії.

Вучич пообіцяв Путіну, що Сербія не запроваджуватиме санкції проти Росії

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua