Поїзд зійшов з рейок після зіткнення зі слонами на Шрі-Ланці (ВІДЕО)

21 жовтня 2024 р. 09:30

21 жовтня 2024 р. 09:30


Поїзд, що перевозив тисячі галонів палива, врізався у стадо диких слонів на північному сході Шрі-Ланки, убивши двох ссавців і поранивши ще одного, тоді як дві цистерни зійшли з рейок, повідомила влада.

Зіткнення сталося в місті Міннерія, розташованому приблизно за 200 кілометрів від столиці Коломбо, яке відоме своїми природними парками та дикою природою.

Машиніст поїзда розповів The Associated Press, що стадо з майже 20 слонів раптово спробувало перетнути залізничні колії в п'ятницю.

«Між нами було близько 10 метрів. Тому ми нічого не могли зробити. Ми натискали на гальма до межі, але нічого не могли вдіяти. Щонайменше чотири слони були збиті з ніг», — каже Н. В. Джаялатх.

За словами Джаялатха, у поїзді було вісім цистерн — п'ять із дизельним паливом і три з бензином, кожна ємністю 50 000 літрів. Дві цистерни з бензином зійшли з рейок, що спричинило значний витік, сильно пошкодило залізничні колії і змусило владу призупинити рух поїздів на цій лінії, додав він.

Купе поїзда, в якому перебував провідник, також зійшло з рейок. У поїзді, крім машиніста, перебували ще два залізничники. Ніхто з чотирьох не постраждав.

«Я вперше бачу подібний інцидент», — сказав В. Дж. Джексон, житель Міннерії. «Ми прийшли сюди, почувши гудок поїзда і крики слонів. Ми побачили, що слони лежать всюди, а потяг зійшов з рейок».

Хасіні Саратчандра, співробітник відділу зі зв'язків із громадськістю департаменту дикої природи, повідомив, що двох слонів було вбито на місці, а пораненому надали допомогу і відпустили назад у стадо.

Національний парк Міннерія щорічно приваблює тисячі туристів, які сподіваються побачити слонів у їхньому дикому середовищі існування. Він є частиною «слонячого коридору, що з'єднує національні парки Каудулла і Васгамува», що дає змогу спостерігати за слонами цілий рік.

Слони в острівній державі в Індійському океані перебувають під загрозою зникнення: їхня чисельність скоротилася з 14 000 у XIX столітті до 6 000 у 2011 році, згідно з першим переписом слонів у країні.

Останніми роками в Шрі-Ланці почастішали випадки зіткнення слонів із поїздами, коли дикі слони намагаються перебратися через залізничні колії в пошуках їжі та води.

Через втрату і деградацію природного середовища проживання слони стають дедалі вразливішими, і багато хто з них у пошуках їжі наближається до населених пунктів. Деяких вбивають браконьєри або фермери, розгнівані шкодою, завданою їхнім посівам.

Згідно з державною статистикою, у 2023 році загинуло 24, а цього року — 7 збитих потягами слонів.

Поїзд зійшов з рейок після зіткнення зі слонами на Шрі-Ланці (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)