Санду про вибори та референдум: «Ми маємо докази, що злочинні групи хотіли підкупити 300 тисяч виборців»

21 жовтня 2024 р. 09:44

21 жовтня 2024 р. 09:44


Президентка Молодови Мая Санду, яка також балотується на наступний термін, заявила, що на виборах голови держави та референдумі щодо подальшої євроінтеграції були безпрецедентні фальсифікації, передає «Європейська правда» з посиланням на кореспондента. І вибори, і референдум відбулися в Молдові напередодні, 20 жовтня.

«Ми маємо чіткі докази того, що ці злочинні групи ставили за мету купити 300 тисяч голосів», – заявила Санду в своєму передвиборчому штабі та назвала це «шахрайством безпрецедентного масштабу».

Санду також заявила, що «безпрецедентний напад на свободу і демократію» тривав у Молдові кілька місяців. Президентка зазначила, що за цим стоять злочинні угруповання та іноземні сили, які «атакували нашу країну десятками мільйонів євро, брехнею і пропагандою».

Молдова з населенням менш ніж три мільйони людей, що межує з Румунією та Україною, з моменту розпаду СРСР у 1991 році почергово обирала то прозахідний, то проросійський курс. Відносини країни з Москвою погіршилися після того, як Санду прийшла до влади в грудні 2020 року. Уряд Санду засудив вторгнення Росії в Україну, а також диверсифікував енергопостачання після того, як РФ скоротила поставки газу.

Водночас російський диктатор Владімір Путін уже давно прагне розхитати ситуацію в Молдові. І з наближенням виборів, а також референдуму щодо вступу Молдови до ЄС ситуація в країні загострюватиметься. Про це розповів Володимир Кравченко у статті « Як Путін розгойдує Молдову і чим це загрожує Україні ».

Санду про вибори та референдум: «Ми маємо докази, що злочинні групи хотіли підкупити 300 тисяч виборців»

Джерело: zn.ua (Світ)