Заборонні тарифи на імпорт окремих видів сільгосппродукції з РФ до Євросоюзу показали свою ефективність, — Краузе

21 жовтня 2024 р. 14:37

21 жовтня 2024 р. 14:37


Заборонні тарифи на імпорт окремих видів сільгосппродукції з Росії до Європейського Союзу показали свою ефективність, їх варто розширити. Про це сьогодні, 21 жовтня, перед засіданням Ради міністрів із сільського господарства Європейського Союзу в Люксембурзі заявив аграрний міністр Латвії Арманд Краузе, повідомляє кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Перш за все, ці мита, які ввели з 1 липня, вони дуже ефективні. Якщо ви подивитеся на статистику, ви знаєте, імпорт скорочується за деякими продуктами харчування на 100%, за деякими — на 95-97%. І на наступному кроці ми просимо додати овочі та фрукти, потім різні види алкоголю, і рибу теж. І, звичайно, ми відкриті для розмови про інші продукти, які впливають на наш ринок, і також вони дають гроші на російську військову машину”, — сказав він.

За словами міністра, на ринок Євросоюзу досі надходить риба не тільки з близького Балтійського регіону, а й з інших морів.

“Я вже кілька разів пропонував обмежити імпорт риби з Росії до Євросоюзу. Тож ми знаємо, що, можливо, це не так важливо з Калінінградської області та регіону Балтійського моря, але туди надходить риба з Північного моря та з інших регіонів”, — заявив Краузе.

Нагадаємо, 30 травня Рада Європейського Союзу ввела заборонні мита на зернові продукти, що імпортуються з Росії та Білорусі. Постанова збільшила мита на зернові, олійне насіння та похідні продукти з Росії та Білорусі до рівня, який мав зупинити імпорт цих продуктів.

Ці заходи мали запобігти дестабілізації ринку зерна ЄС, зупинити російський експорт незаконно захопленого зерна, виробленого на території України, і не дозволяти Росії використовувати доходи від експорту в ЄС для фінансування своєї агресивної війни проти України.

Заборонні тарифи набули чинності з 1 липня.

Заборонні тарифи на імпорт окремих видів сільгосппродукції з РФ до Євросоюзу показали свою ефективність, — Краузе

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua