Корея і Британія домовилися протидіяти військовим зв’язкам КНДР і Росії

21 жовтня 2024 р. 14:42

21 жовтня 2024 р. 14:42


Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль зустрівся у Сеулі з главою МЗС Великої Британії Девідом Леммі та обговорив зміцнення безпеки і співпраці в оборонній промисловості для протидії загрозам, що становить поглиблення військових зв’язків між КНДР і Росією.

Про це з посиланням на офіс південнокорейського президента повідомляє Yonhap , передає Укрінформ.

«Під час зустрічі Юн поділився останньою інформацією про підготовку КНДР військ до направлення у Росію для підтримки її війни в Україні та пообіцяв тісно співпрацювати з Великою Британією і НАТО для протидії загрозам з боку Півночі», - ідеться в повідомленні.

Лідер Південної Кореї також висловив бажання посилити співпрацю з Великою Британією в галузі оборонної промисловості, зокрема, у виробництві озброєння для військово-морських і військово-повітряних сил, на що британський міністр, як зазначається, погодився.

Леммі, своєю чергою, засудив як такі, що серйозно загрожують безпеці не лише Європи, а й Південної Кореї, незаконні дії Росії, включно з наданням підроблених паспортів РФ військовим КНДР для їх направлення у російські військові підрозділи, і зобов’язався активно співпрацювати з Південною Кореєю.

«Він також зазначив, що Британія має намір посилити співпрацю в галузі передових оборонних технологій із Південною Кореєю у контексті проєктів Pillar 2 партнерства з безпеки AUKUS, яке включає Австралію, Британію та Сполучені Штати», - зазначається в повідомленні.

Тристоронній оборонний пакт AUKUS, запущений у вересні 2021 року, складається з двох основних компонентів: Pillar 1, що передбачає підтримку Австралії в придбанні підводних човнів зі звичайним озброєнням і ядерним двигуном, тоді як Pillar 2 спрямований на співпрацю у сферах високих технологій, включаючи квантові обчислення, штучний інтелект і гіперзвук.

Як повідомляв Укрінформ , Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало в понеділок російського посла у Сеулі, щоб висловити жаль з приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни Росії проти України.

Фото: Yonhap

Корея і Британія домовилися протидіяти військовим зв’язкам КНДР і Росії

Джерело: ukrinform.ua (Світ)