Можливе перекидання північнокорейських солдатів для участі у війні проти України свідчить про небажання РФ встановити мир, — Стано

21 жовтня 2024 р. 15:03

21 жовтня 2024 р. 15:03


Можливе перекидання північнокорейських солдатів на російську територію для участі у війні проти України порушує міжнародне право та свідчить про небажання РФ встановити мир. Про це сьогодні, 21 жовтня, на брифінгу в Брюсселі заявив представник зовнішньополітичної служби Європейського союзу Петер Стано, інформує кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Я можу тільки сказати, що це має бути дуже “спеціальна операція”, яку Росія проводить в Україні, якщо їм потрібно залучити для такої “спеціальної операції” допомогу від солдатів із режиму-ізгоя, який перебуває під санкціями Організації Об’єднаних Націй. І все це грубо порушує численні резолюції Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. Тож, якщо повідомлення про передачу солдатів із Північної Кореї до Росії підтвердяться, це означатиме ще один рівень ескалації та значне посилення їхньої співпраці, що кидає виклик міжнародним правилам та міжнародному праву”, — сказав він.

Стано підкреслив, що міжнародна ізоляція Росії та санкції щодо неї змушують Москву працювати з іншими країнами-ізгоями.

“І це тільки ілюструє, як Росія сповнена рішучості посилити свої незаконні дії проти України, що Росія абсолютно не зацікавлена в пошуку мирних рішень. І це послання, надіслане Росією, що ми не зацікавлені в мирі, тому що ми не тільки залучаємо військову допомогу звідки тільки можливо, здебільшого від режимів-ізгоїв, але ми також думаємо про використання їхніх солдатів для цього, — це також сигналізує про те, що Росія справді відчайдушно намагається заручитися будь-якою допомогою, яку вони можуть отримати, бо вони настільки ізольовані й перебувають під такою кількістю санкцій, що вони не можуть зробити це іншими способами та засобами”, — додав він.

Нагадаємо, на думку експерта з питань національної безпеки Івана Варченка, Північна Корея використовуватиме російську агресію проти України як можливість підготувати своїх солдатів до умов сучасної війни.

Можливе перекидання північнокорейських солдатів для участі у війні проти України свідчить про небажання РФ встановити мир, — Стано

Джерело: uatv.ua (Світ)