ФРН не має власних даних про північнокорейських солдатів у Росії, тому поки не коментує це питання

21 жовтня 2024 р. 15:36

21 жовтня 2024 р. 15:36


Офіційний Берлін засуджує будь-яку підтримку Пхеньяном російської агресії проти України, але не готовий висловити свою реакцію у зв’язку з можливим відправленням на фронт північнокорейських солдатів.

Про це на брифінгу в понеділок заявила заступниця речника федерального уряду Німеччини Крістіне Гоффманн, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не хочемо спекулювати на цю тему. Ми оприлюднимо нашу реакцію в належний момент, коли такі дані будуть підтверджені», - сказала Гоффманн.

Представник Міноборони Арно Коллац зазначив, що в німецької сторони немає власних даних щодо перекидання північнокорейських солдатів з метою участі у бойових діях проти України.

«Наразі я не можу цього підтвердити… Але ми, звісно, спостерігаємо за ситуацією, наскільки дозволяють можливості у співпраці з усіма спецслужбами», - додав офіцер.

Речниця МЗС ФРН Катрін Дешауер зазначила своєю чергою, що «це було би ескалацією, яку Берлін засуджує». Дипломатка констатувала, що Берлін і партнери вже давно помічають дедалі більш тісну співпрацю між Росією і КНДР, «яка приймає форму постачання ракет і амуніції».

«Ми наполегливо закликаємо Північну Корею утриматися від будь-яких форм підтримки російської загарбницької війни проти України. Ми рішуче засуджуємо таку підтримку», - сказала Дешауер.

Вона також повторила думку, яку висловив днями британський прем’єр Кір Стармер, про те, що дії Росії , яка змушена покладатися на північнокорейські військові можливості, виглядають як відчай.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

21 жовтня Рада Безпеки ООН збереться для обговорення безпекової ситуації в Україні , пов’язаної, зокрема, з військовою підтримкою Росії Північною Кореєю, Іраном і Китаєм.

ФРН не має власних даних про північнокорейських солдатів у Росії, тому поки не коментує це питання

Джерело: ukrinform.ua (Світ)