В Італії через повені евакуювали 3 тисячі людей

21 жовтня 2024 р. 16:28

21 жовтня 2024 р. 16:28


Станом на понеділок щонайменше три тисячі осіб були евакуйовані унаслідок руйнівних повеней у північному італійському регіоні Емілія-Романья.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA .

У понеділок, 21 жовтня, більша частина регіону залишалась затопленою у результаті повеней , що призвели до масштабних руйнувань цими вихідними. Щонайменше 3000 осіб залишаються переміщеними після евакуації.

У муніципалітеті П’яноро загинув 20-річний чоловік – його автомобіль знесло паводковими водами.

Для Емілії-Романьї ця хвиля повеней стала вже четвертою за менше, ніж півтора року. У травні минулого року повені забрали життя 17 людей і завдали збитків на мільярди євро.

Через повені є проблеми і в інших частинах Італії, зокрема у провінціях Мантуя і Кремона у регіоні Ломбардія, а також на Сицилії та у регіоні Калабрія.

Вчені пов’язують кліматичну кризу із викидами парникових газів, що робить екстремальні погодні явища, такі як спека, посухи, сильні шторми та повені, частішими та інтенсивнішими.

Як повідомляв Укрінформ , 18 жовтня у центральному італійському регіоні Тоскана оголосили стан регіонального лиха після того, як із берегів вийшла річка Корнія, затопивши один із районів.

Фото: www.ansa.it

В Італії через повені евакуювали 3 тисячі людей

Джерело: ukrinform.ua (Світ)