У Польщі затримали двох українців, які переправляли нелегалів через білоруський кордон

21 жовтня 2024 р. 23:37

21 жовтня 2024 р. 23:37


Двоє громадян України сприяли незаконному перетину мігрантами польсько-білоруського кордону. Їх затримали польські прикордонники , які провели спеціальну операцію.

Про це повідомила на своїх інформаційних ресурсах Підляська прикордонна служба .

"Громадяни України їхали на автомобілях на польських номерах. Вони прямували до місця, де мали забрати людей, які нелегально перетнули кордон, і переправити їх далі до Західної Європи" , — йдеться в повідомленні прикордонників.

Загалом протягом 18-20 жовтня працівники Підляської прикордонної служби зафіксували близько 160 спроб "нелегального" перетину польсько-білоруського кордону.

Іноземці намагалися потрапити за кордон у ділянках, що охороняються прикордонними постами в Кринках, Шудзялові, Бобровниках, Міхалові, Наревці, Плаській, Кузниці та Біловежі.

Зокрема, в п'ятницю, 18 жовтня, прикордонники зафіксували близько 40 спроб незаконного перетину кордону. У суботу — понад 50, у неділю — ще понад 60.

"У районі Пласка іноземці перетнули прикордонну річку Волкушанка, щоби потрапити на територію Польщі, а біля Бобровників ¡ прикордонну річку Свіслоч. Також відбулося декілька випадків агресивної поведінки людей за технічним бар'єром" , — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мігранти закидали польських патрулів гілками дерев та камінням. Під час одного з нападів розбили скло службового автомобіля прикордонників.

Нагадаємо, що наприкінці вересня суд у Польщі призначив ув'язнення двом особам — громадянам України та Білорусі . Вони шпигували на користь Росії. Раніше їх затримали працівники польського агентства внутрішньої безпеки, яке розслідувало цілу низку таких випадків.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У Польщі затримали двох українців, які переправляли нелегалів через білоруський кордон

Джерело: trueua.info (Світ)