Подвійного ракетного удару завдала Росія по Кривому Рогу: як містяни ліквідовують наслідки (ВІДЕО)

22 жовтня 2024 р. 00:01

22 жовтня 2024 р. 00:01


Третій день російська армія атакує балістичними ракетами Кривий Ріг Дніпропетровської області. У ніч на понеділок, 21 жовтня, окупанти завдали удару по житловій забудові міста, а через 12 годин повторно обстріляли район. Від серйозних наслідків людей врятувало лише те, що вони вчасно пішли в укриття, повідомляє FREEДОМ .

Вибиті вікна у квартирі. Кімнати, засипані осколками скла і землею, яку закинуло з вулиці. Такою свою квартиру побачила Світлана, тільки-но осів пил після потужного вибуху, що прогримів просто під вікнами.

“Будинок затрясся. Я думаю, Боже, що таке? Землетрус? А потім звук моторошний, відчиняється балкон, хоча на шпінгалети зачинені двері були. І як полетіло сюди, скла разом із землею. Таке, як руда, колір пилу. Я з головою вкрилася. Оце скло на ковдрі, скрізь. Почекала, поки закінчиться вибухова хвиля”, — згадує Світлана.

Плівка, ОСБ-плити та інші будматеріали, якими тимчасово можна закрити вибиті вікна – мешканці пошкоджених квартир отримують із самого ранку. За словами Людмили, її будинок розташований за кілька метрів від епіцентру вибуху. Коли він прогримів, пенсіонерка вже відпочивала.

“Мені 79 років, я одна у квартирі. Як у мене розриву серця не сталося — я просто дякую Богові. Все. А зараз я йду забивати”, — сказала Людмила.

Підняти на п’ятий поверх необхідні матеріали жінці допомагають волонтери. Уже вдома вона показує наслідки ракетного удару.

“Перший вибух у мене ще трималося, сітка і скло трошки. А зараз винесло все”, — показує Людмила наслідки вибуху.

Під час другого вибуху вдома нікого не було. Жінка саме отримувала будматеріали. У цей час дали черговий сигнал тривоги, через кілька хвилин — знову пролунав вибух.

“Після першого удару минув якийсь час, вони розуміють, що на місці події працюватимуть волонтери, комунальні служби міста, а також небайдужі люди, які приходять на допомогу. І б’ють, щоб залякати, щоб люди не діяли, опустили руки. Але в них це не виходить, ми ще більше працюємо”, — сказав начальник Криворізької районної військової адміністрації Євгеній Ситниченко.

Після нічної атаки було пошкоджено готель, кілька багатоповерхових будинків, півтора десятка автомобілів. Внаслідок повторного ранкового ракетного удару було пошкоджено багатоповерхові будинки, будинок культури, поштові відділення. Обійшлося без жертв.

“Враховуючи, що був повторний удар, люди й так налякані після нічного, а тепер ще й таке. Люди похилого віку не розуміють, куди йти, що робити. Людей трясе, вони розгублені. Ми оглядаємо подвір’я, надаємо юридичну та психологічну консультації”, — повідомила психолог гуманітарної місії “Проліска” Лілія Коваленко.

Унаслідок двох ракетних ударів постраждали дев’ять осіб, серед них — 12-річна дівчинка.

Подвійного ракетного удару завдала Росія по Кривому Рогу: як містяни ліквідовують наслідки (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)