Молдова демонструє, що вона незалежна, сильна та хоче європейського майбутнього, — фон дер Ляйєн про референдум

22 жовтня 2024 р. 00:01

22 жовтня 2024 р. 00:01


Молдова показує, що вона є незалежною, сильною і хоче європейського майбутнього. Такими словами, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн прокоментувала підсумки референдуму про вступ країни до ЄС, повідомляє FREEДОМ .

Урсула фон дер Ляйєн наголосила, що Молдова зробила це знову.

“Вітаю народ Молдови та президента країни Маю Санду. Ви це знову зробили! Молдова демонструє, що вона є незалежною, сильною і хоче європейського майбутнього!” — написала вона у соцмережі Х.

Своєю чергою президентка Європейського парламенту Роберта Метсола зазначила, що народ Молдови вибрав надію, стабільність та можливості.

Нагадаємо, 100% голосів підраховано на виборах у Молдові. Чинна президентка країни Мая Санду набрала 42,5%. Слідом за нею йде Олександр Стояногло, у якого — майже 26%. Ці кандидати виходять у другий тур. На референдумі про вступ Молдови до ЄС із невеликою перевагою превалює підтримка європейського курсу держави громадянами. “За” проголосували 50,46%. Голосування на виборах і референдумі цього разу відбувалося за безпрецедентного втручання і спроб дестабілізації з боку РФ.

Молдова демонструє, що вона незалежна, сильна та хоче європейського майбутнього, — фон дер Ляйєн про референдум

Джерело: uatv.ua (Світ)