У Кремля серйозні проблеми з вербуванням росіян до війська

22 жовтня 2024 р. 05:50

22 жовтня 2024 р. 05:50


Зараз Кремль заохочує росіян до участі у війні проти України за допомогою виплат. Втім, навіть такий безпрограшний метод, як здавалося Владіміру Путіну, має свої недоліки.

Очевидно, що армія Росії має проблеми з живою силою, сказав 24 Каналу російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов. Адже якби було достатньо охочих воювати, то не доводилося платити шалені суми за підписання контракту та залучати військових з Північної Кореї.

До теми Є "запасний" варіант: скільки людського потенціалу має ворожа армія

Що не так з методами Кремля заохочення до війська

Російський опозиційний політтехнолог наголосив, що основна проблема вербування людей за допомогою великих виплат у тому, що грошей для цього не вистачає.

Гроші закінчуються, російська економіка погіршується. Вже зараз країна-агресор змушена скорочувати фінансування пріоритетних напрямків. Наприклад, комунальної інфраструктури через що минулої зими велика кількість російських міст була без гарячої води, опалення,
– мовив Галлямов.

Друга проблема полягає у тому, що з серпня до військкоматів у Росії йдуть чоловіки передпенсійного віку й навіть пенсіонери. Військове керівництво країни-агресора бідкається, що такі солдати проблемні й не витримують навантаження.

Крім цього, російська влада заохочує громадян добровільно укладати контракти з міноборони, пропонуючи пільги та статус ветерана бойових дій.

Коли можлива мобілізація

За словами Аббаса Галлямова, є фактори, які обмежують можливості Росії поповнювати війська без мобілізації. Тому не виключено, що все ж таки Кремль оголосить мобілізацію. До того ж для цього вже підготували усю інфраструктуру – внесли зміни у законодавство, оновили бази даних.

Мені здається, що оголошення мобілізації у Росії можливе у грудні. Мобілізація це великий негатив, а от у грудні перед святами росіяни будуть налаштовані позитивно,
– додав Галлямов.

На його думку, мобілізацію можуть зробити задля психологічного тиску, аби справити враження на Україну та Захід. Показати, що Путін нібито нічого не боїться та готовий воювати вічно.

Зверніть увагу! Ветеран російсько-української війни Євгена Дикого вважає, що до Нового року, ймовірно, у Росії вичерпуються резерви охочих воювати.

У Кремля серйозні проблеми з вербуванням росіян до війська

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua