Сибіга провів закриту зустріч з президентом Туреччини Ердоганом

22 жовтня 2024 р. 06:03

22 жовтня 2024 р. 06:03


Президент Реджеп Таїп Ердоган прийняв у президентському комплексі міністра закордонних справ України Андрія Сибігу , який перебував з офіційним візитом у Туреччині. Зустріч політиків була закритою для преси.

Про це повідомляє прес-служба МЗС .

Як розповів Сибіга, під час зустрічі з Ердоганом вони обговорили підтримку територіальної цілісності України, Крим та інші тимчасово окуповані території належать Україні.

«У продовження його діалогу з президентом України Володимиром Зеленським, я мав честь бути прийнятим президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Ми вдячні президенту Ердогану за його непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Крим та інші тимчасово окуповані території належать Україні. Я підкреслив зацікавленість України у подальшому розвитку співпраці між Україною та Туреччиною, особливо в оборонній сфері» , – йдеться у повідомленні відомства.

Очільник українського МЗС також наголосив на важливості забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі. Крім того, йшлося про шляхи до всеосяжного, справедливого і тривалого миру.

Нагадаємо, Ердоган заявив , що його країна може стати «наступною ціллю Ізраїлю» після Сектору Гази та Лівану.

Раніше він наголосив, що США та члени НАТО не хочуть, щоб Україна вступала до Альянсу .

Також Туреччина запровадила мита на імпорт стальної продукції з росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

Сибіга провів закриту зустріч з президентом Туреччини Ердоганом

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua