США нарощують підтримку України — головне про візит глави Пентагону до Києва (ВІДЕО)

22 жовтня 2024 р. 11:27

22 жовтня 2024 р. 11:27


Пакет військової допомоги та подальша всебічна підтримка України — із цим до Києва приїхав міністр оборони США Ллойд Остін. Він провів переговори із президентом України Володимиром Зеленським та військовим командуванням країни. Сторони обговорили план перемоги та можливість залучення інвестицій зі США для розвитку українського оборонно-промислового комплексу, повідомляє FREEДОМ .

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Києва із неоголошеним візитом. Це його четверта подорож до України. На зустрічі з президентом Володимиром Зеленським глава Пентагону оголосив про новий пакет військової допомоги на 400 млн дол. Глава Української держави, своєю чергою, наголосив на важливості нещодавніх переговорів з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом, під час яких обговорювався план перемоги та подальші зусилля щодо зміцнення обороноздатності України.

“Телефоном із президентом Байденом ми змогли обговорити багато аспектів, я хотів би подякувати за останній пакет допомоги нашим військовослужбовцям… Зокрема, обговорили план перемоги та підготовку до зимового періоду, наші можливості у сфері систем протиповітряної оборони — все це слід зміцнити та посилити. Ми також детально обговорили наступні пакети допомоги, які будуть для нас дуже важливими цього зимового періоду”, — сказав президент України Володимир Зеленський.

“Сполучені Штати продовжують нарощувати підтримку України. Тому я хотів би оголосити про виділення президентського пакету допомоги на 400 млн дол. — на боєприпаси, військову техніку та озброєння. Ми продовжимо надавати допомогу у відповідності до двостороннього договору безпеки, який ви підписали з президентом Байденом”, — запевнив міністр оборони США Ллойд Остін.

Раніше президент України повідомив, що Київ стабільно отримуватиме пакети американської допомоги до кінця 2024 року. До цього процесу входить і виділення 400 млн дол. для підтримки української армії. У новому пакеті передбачені додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артснаряди, мінометні боєприпаси різних калібрів, протитанкові ракетні комплекси, гусеничні бронетранспортери M113 та інше озброєння. Крім того, за даними Пентагону, США нададуть послуги з навчання та транспортування українських військових.

“Сам візит спрямований на дві цілі: перша — щоб підтримати Україну, виходячи із сьогоднішніх оперативних потреб, тобто те, що потрібно зараз на полі бою. І друге — це середньострокове та довгострокове планування. Це стосується того, щоб Україна змогла пройти період так званої процедури транзиту влади у США, коли відбудуться вибори, та фактично період формування нової адміністрації новим президентом”, — пояснив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Серед іншого, під час візиту до України Ллойд Остін провів переговори з українським колегою Рустемом Умєровим, а також головнокомандувачем Збройних Сил України Олександром Сирським. Главу оборонного відомства США проінформували про ситуацію на полі бою, а також закликали інвестувати в український ВПК.

“2024-го ми інвестували мільярди доларів у наше виробництво. Наші безпілотники можуть вражати на сотні, тисячі кілометрів і вже знищили понад 200 військових об’єктів на території Росії. Виробничий потенціал України може сягати близько 12 млрд дол., але нам потрібна допомога міжнародних партнерів. Ми закликаємо наших партнерів зі США інвестувати у військово-промисловий комплекс, а також подальший розвиток сучасних технологій”, — сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

Після офіційних зустрічей Міністр оборони США виступив у Дипломатичній академії України. Він наголосив, що агресія Путіна становить загрозу не лише для України, а й для всього світу. Остін зазначив, що боротьба української держави має ключове значення для безпеки США, і Вашингтон продовжить всебічну підтримку українців.

“Сполучені Штати й надалі дотримуватимуться своїх зобов’язань у НАТО. США й надалі захищатимуть кожен сантиметр території НАТО. І США забезпечуватимуть Україну, яка бореться за своє виживання та безпеку… Україна не належить Путіну. Україна належить українцям та українкам, українському народу, і Москва ніколи не переможе в Україні. Путін думав, що Україна здасться — він помилився, Путін думав, що наша демократія відступить — він помилився, Путін думав, що вільний світ злякається — він помилився, і Путін думає, що він переможе — він помиляється”, — наголосив міністр оборони США Ллойд. Остін.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Вашингтон надав Києву понад 61 млрд дол. військової допомоги. За словами президента України Володимира Зеленського, ця підтримка продовжиться. І вже зараз готується новий пакет допомоги на суму 800 млн дол., які спрямують на фінансування виробництва дронів в Україні.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Києва у понеділок, 21 жовтня. На зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві він оголосив про надання нового пакету військової допомоги на 400 млн доларів.

США нарощують підтримку України — головне про візит глави Пентагону до Києва (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua