Лондон надасть Києву майже 3 млрд дол. за рахунок заморожених активів РФ — деталі

22 жовтня 2024 р. 11:54

22 жовтня 2024 р. 11:54


Велика Британія надасть Україні 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,93 млрд дол.) з коштів від заморожених російських активів. Об’єднане Королівство стає першим у G7 (“Великій сімці”), хто запускає такий механізм. Про це сьогодні, 22 листопада, повідомляється на сайті британського уряду, передає FREEДОМ .

Кошти призначені для підтримки військових витрат України. Йдеться, зокрема, про системи протиповітряної оборони та артилерію. Кошти виділяються на додаток до щорічної військової допомоги від Лондона Києву в розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів.

“Механізм допомоги на суму 50 млрд дол. був вперше анонсований на саміті лідерів “Групи семи” в Італії, у червні цього року. Зобов’язання Росії з міжнародного права — виплатити збитки, завдані нею Україні. Очевидно, ця угода G7 є важливим кроком для забезпечення цього. Сьогодні Велика Британія оголосила про свій внесок у цю схему. І найближчими тижнями представить внутрішнє законодавство, щоб забезпечити переведення нових коштів Україні якнайшвидше”, — йдеться у повідомленні уряду Великої Британії.

Нагадаємо, 14 червня в Італії лідери країн G7 домовилися направити Україні близько 50 млрд дол. Кошти погашатимуться за рахунок доходів від заморожених суверенних російських активів, що розміщені в ЄС та інших юрисдикціях.

Лондон надасть Києву майже 3 млрд дол. за рахунок заморожених активів РФ — деталі

Джерело: uatv.ua (Світ)