Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей

22 жовтня 2024 р. 13:13

22 жовтня 2024 р. 13:13


Президент Куби Мігель Діас-Канель заявив, що через ураган «Оскар», який обрушився на країну напередодні, загинули щонайменше шестеро людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

У понеділок ураган досягнув східного узбережжя острівної держави та приніс із собою вітри та сильні зливи. Зокрема провінція Гуантанамо зазнала серйозної шкоди внаслідок шторму. Ці події відбуваються у той час, як острів намагається відновити електропостачання після найбільшого відключення світла за останні роки.

❗️🌀🇨🇺 - Hurricane Oscar has left six dead in Cuba amid widespread power blackouts.

As the island endures its fourth night without electricity, much of the capital, Havana, remains paralyzed.

Protests have broken out in urban areas, with residents banging pots, blocking… pic.twitter.com/g6qVYQuiEz

Енергетична компанія Куби заявила, що до обіду понеділка було відновлено електропостачання у більшій частині Гавани, яка налічує понад два мільйони мешканців. Водночас кубинські чиновники зазначили, що багато жителів за межами столиці залишаються без світла.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Національна електромережа Куби припинила роботу після виходу з ладу однієї з основних електростанцій острова. Унаслідок цього вся країна залишилася без світла .

У суботу на острові знову сталося відключення електроенергії через збій у роботі національної електроенергетичної системи – вдруге за останню добу.

Раніше повідомлялось, що ураган «Оскар» вирує на острові Великий Інагуа на Багамах і може досягти у неділю кубинських муніципалітетів Ольгін та Гуантанамо.

Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua