Як світ може реагувати на зміцнення відносин РФ та КНДР, розповів політолог

22 жовтня 2024 р. 15:25

22 жовтня 2024 р. 15:25


У питанні співпраці з Північною Кореєю світове співтовариство повинно жорсткіше реагувати на дії Китаю та Росії. Таку думку сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог-міжнародник, директор Центру суспільних досліджень “Український меридіан” Дмитро Левусь.

“Я думаю, що реакція світу має бути більш адресною навіть не стосовно Північної Кореї, а справді стосовно Російської Федерації, яка зруйнувала санкційну політику, зруйнувала систему безпеки, яка щонайменше на Далекому Сході будувалась навколо цієї санкційної політики, і так би мовити, призводить до легалізації Кім Чен Ина, до нормалізації його, тобто вводить країну-ізгоя у велику політику. І позиція Китайської Народної Республіки відповідним чином теж до цього призводить”, — сказав Левусь.

На його думку, саме санкційний тиск за таке порушення міг би бути дієвим.

Зокрема, політолог нагадав, що американські санкції щодо китайських банків призводили до того, що співпраця з Російською Федерацією в банківській сфері, якщо не згорталася, то зменшувалася.

“Те ж саме має бути і щодо Росії, і щодо Китайської Народної Республіки, коли йдеться про розвиток співпраці з Північною Кореєю. Тому що безпосередньо на саму Північну Корею накладати санкції досить проблематично, і так вона досить сильно закрита від світу, і тут складно сказати, чи може ще щось вплинути”, — вважає Левусь.

Політолог також прокоментував реакцію Південної Кореї та Великої Британії на погрози співпраці КНДР та РФ.

“Саме Велика Британія й Південна Корея показують, що світові не байдуже, і, загалом, ці дії дійсно своєчасні, й ті, які потрібно робити. Ба більше, вже йдеться про готовність Південної Кореї надати Україні консультації у вигляді спеціалістів, які є фахівцями з північнокорейської армії, розвідки, які можуть безпосередньо допомагати в разі явного задіяння північнокорейського контингенту у війні проти нас. Це те, що створює передумови тих дій, до яких можуть долучитися решта країн Заходу”, — сказав Левусь.

Як повідомлялося раніше , кілька тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку в Росії. Ще до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні. Також у липні Пхеньян направив інженерні війська, які перебувають на окупованій території України, де здійснюють нагляд за використанням північнокорейської зброї російською армією.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило , що близько 11 тисяч північнокорейських солдатів до 1 листопада будуть готові воювати проти України.

Як світ може реагувати на зміцнення відносин РФ та КНДР, розповів політолог

Джерело: uatv.ua (Світ)