Демографічна катастрофа: в ООН розповіли, як скоротилося населення України від початку війни

22 жовтня 2024 р. 17:34

22 жовтня 2024 р. 17:34


Основними факторами такого порушення стала масова міграція, зниження народжуваності та гнучкість людей внаслідок війни. Ці дані уточнюють Організацію Об'єднаної наради (ООН) і представляють главу Фонду народонаселення ООН у Східній Європі та Центральній Азії Флоренс Бауер на прес-конференції в Женеві.

Міграція . Після початку війни близько 6,7 мільйона українців були вигнані з країни, ставши біженцями в інших державах.

Падіння народжуваності . Нині спостерігається один із найнижчих рівнів народжуваності у світі - близько однієї дитини на одну жінку. Цей показник ще до війни був одним із найнижчих у Європі, і війна лише посилила цю хвилю.

Загибель на війні . Війна призвела до тисяч смертей, що також негативно вплинуло на населення всього населення.

За словами Флоренс Бауер, щоб стабілізувати населення, необхідно, щоб на одну жінку припадало 2,1 дитини. Однак на тлі війни та економічної стабільності народжуваність в Україні впала. Це створює додаткові проблеми для демографічної структури країни в довгостроковій перспективі.

Якщо розглядати довший період, з початком конфлікту на сході України у 2014 році, загальна чисельність населення країни склала 10 мільйонів осіб. Основними причинами стали військові дії, а також міграція трудових мігрантів.

Таким чином, Україна стикається з серйозним демографічним викликом, який посилився з початком повномасштабного вторгнення і вимагає уваги з боку міжнародної спільноти і влади.

Демографічна катастрофа: в ООН розповіли, як скоротилося населення України від початку війни

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua