Моді заявив Путіну, що Індія хоче мирного завершення війни в Україні

22 жовтня 2024 р. 17:41

22 жовтня 2024 р. 17:41


Напередодні саміту БРІКС прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив Володимиру Путіну, що він хоче миру в Україні і що Делі готовий допомогти досягти перемир'я, щоб покласти край війні.

Про це повідомляє Reuters , передає Укрінформ.

Моді подякував Путіну за «міцну дружбу», привітав зростаючу співпрацю та розвиток БРІКС, і сказав, що Індія вважає, що конфлікт в Україні має бути завершений мирним шляхом.

«Ми були в постійному контакті на тему триваючого конфлікту між Росією і Україною, - сказав Моді. – Ми вважаємо, що проблеми повинні вирішуватися тільки мирним шляхом. Ми повністю підтримуємо якнайшвидше відновлення миру і стабільності. Всі наші зусилля спрямовані на захист людства. Індія готова надати всю можливу підтримку в майбутньому».

Він додав, що обговорить ці питання з Путіним .

Відповідаючи на запитання журналістів про перспективи миру, Путін сказав, що Москва «не буде торгувати чотирма регіонами України», які Росія окупувала і називає своїми, і що Москва хоче, щоб її інтереси щодо безпеки в Європі були враховані. Путін додав, що він відкритий до переговорів на основі проєкту угоди про припинення вогню за підсумками переговорів у Стамбулі в квітні 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, у російській Казані 22 жовтня стартував 16-й саміт БРІКС, за участю країн із економіками, що розвиваються та демонструють зростаючий вплив незахідного світу. Але партнери Москви з Китаю, Індії, Бразилії та арабського світу закликають правителя РФ Володимира Путіна знайти спосіб покласти край війні в Україні.

Моді заявив Путіну, що Індія хоче мирного завершення війни в Україні

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua