В Аргентині ліквідували податкову службу: хто в країні буде слідкувати за сплатою податків

22 жовтня 2024 р. 17:41

22 жовтня 2024 р. 17:41


Основні тези

  • В Аргентині розпустили Федеральну адміністрацію державних доходів і створили нове Агентство зі збору податків та митного контролю (ARCA) для підвищення ефективності та зменшення бюрократії.
  • Реформа передбачає скорочення 45% керівних посад, звільнення понад 3000 працівників, і зниження зарплат керівництва в рамках ширших економічних реформ президента Хав'єра Мілея.
  • Зарплата керівника нового агентства зменшиться з 32 мільйонів песо до рівня міністра, а зарплати директорів також будуть значно знижені.

У Аргентині не буде податкової служби / Pexels

В Аргентині прийняли рішення замість Федеральної адміністрації державних доходів створити нове "спрощене" агентство. Це нове відомство має бути простішим, ефективнішим та менш бюрократичним.

Уряд Аргентини розпустив податкову службу

Уряд Аргентини оголосив про розпуск Федеральної адміністрації державних доходів (AFIP) та створення нового "спрощеного" органу – Агентства зі збору податків та митного контролю (ARCA), повідомила пресслужба президента Аргентини.

За словами речника президента Мануеля Адорні, мета реформи – скоротити непотрібні посади, підвищити професійність установи й поліпшити ефективність збору податків та митного контролю.

Лібералізм зробив нас однією з найбільших держав у світі наприкінці 19 та на початку 20 століття, тією Аргентиною, до якої ми хочемо йти без AFIP, без INADI [Національний інститут проти дискримінації, ксенофобії та расизму] та без будь-якої іншої організації, яка скорочує свободу добрих людей,
– сказав Адорні.

Це рішення є частиною ширших реформ президента Хав'єра Мілея, які спрямовані на лібералізацію економіки країни та зменшення державного втручання.

Як хочуть скоротити посади та зарплати у новій "податковій"

В Аргентині ліквідували податкову службу: хто в країні буде слідкувати за сплатою податків

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua