Британія надасть Україні військовий кредит на 2,94 млрд доларів — заяви

22 жовтня 2024 р. 18:01

22 жовтня 2024 р. 18:01


Велика Британія надасть Україні військовий кредит на 2,94 мільйона доларів. Наданий кредит погашатиметься прибутком від іммобілізованих російських активів. Про це сьогодні, 22 жовтня, оголосила канцлерка казначейства Рейчел Рівз разом з міністром оборони Джоном Хілі, передає FREEДОМ з посиланням на сайт уряду Британії.

Канцлерка Рейчел Рівз зробила цю заяву разом з міністром оборони Джоном Хілі під час відвідування українських військовослужбовців, які проходять навчання в Британії.

“Наша підтримка України, її чоловіків і жінок у боротьбі за свободу від агресії непохитна і залишатиметься такою, скільки це буде потрібно. Це фінансування в національних інтересах Великої Британії, оскільки фронт нашої оборони, захисту нашої демократії та спільних цінностей проходить через українські окопи. Безпечна і захищена Україна – це безпечна і захищена Велика Британія”, — наголосила Рейчел Рівз.

“Використовуючи гроші , отримані від цих санкціонованих російських активів, ми можемо допомогти переламати хід військової машини Путіна. Це термінове фінансування безпосередньо підтримає оборону України, використовуючи доходи від активів, які допомогли підживити агресію Путіна”, — заявив Джон Хілі.

Як повідомлялося , 22 жовтня Європейський парламент підтримав надання Україні кредиту на 35 млрд євро коштом прибутку від заморожених активів Центрального банку Росії.

Нагадаємо, 14 червня лідери країн “Великої сімки” (G7) домовилися спрямувати Україні близько 50 млрд дол. коштом доходів від заморожених суверенних російських активів, що перебувають у ЄС та інших юрисдикціях.

Британія надасть Україні військовий кредит на 2,94 млрд доларів — заяви

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua