Країнам ЄС слід переглянути ідею про розміщення своїх військ на території України, — глава МЗС Литви

22 жовтня 2024 р. 18:28

22 жовтня 2024 р. 18:28


Європейським країнам час переглянути ідею президента Франції Емманюеля Макрона про розміщення військ на території України. Ця ініціатива стає актуальною, оскільки тисячі північнокорейських солдатів незабаром можуть приєднатися до Росії для участі у війні проти України. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Литви Габріелюс Ландсбергіс, інформує FREEДОМ з посиланням на Politico .

“Якщо інформація про те, що російські каральні загони оснащені північнокорейськими боєприпасами і військовослужбовцями, підтвердиться, нам доведеться повернутися до “черевиків на землі” та інших ідей, запропонованих Макроном”, — наголосив міністр.

Президент Франції озвучив цю пропозицію в лютому, проте канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив її, заявивши, що в Україні не буде розміщено ні європейських, ні натовських військ.

“На жаль, ми знову відстаємо і діємо пасивно, але я вірю в нашу спільну здатність вжити всіх необхідних проактивних кроків для втілення ідей президента Макрона в дії”, — вважає Габріелюс Ландсбергіс.

Нагадаємо, у лютому 2024 року президент Франції Емманюель Макрон заявив, що не відкидає можливості відправки військ в Україну для підтримки Києва. Тоді його слова назвали “політичним землетрусом”. Більшість партнерів по Євросоюзу висловилися проти. Підтримали Макрона лідери країн Балтії, Фінляндії та Канади.

Країнам ЄС слід переглянути ідею про розміщення своїх військ на території України, — глава МЗС Литви

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua