Маємо інформацію про підготовку двох підрозділів військових із Північної Кореї, — Зеленський наприкінці 972-ї доби війни

22 жовтня 2024 р. 19:21

22 жовтня 2024 р. 19:21


Маємо інформацію про підготовку двох підрозділів військових із Північної Кореї. Може йтися навіть про дві бригади по 6 тисяч осіб. Це виклик, але ми знаємо, як на нього відповісти. Про це сьогодні, 22 жовтня, наприкінці 972-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення, інформує FREEДОМ .

Президент повідомив, що провів засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) за фактами порушень медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) і фальшивих інвалідностей для посадовців.

“Це не тільки, до речі, прокурори. Є сотні таких фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях. З усім цим треба ретельно та оперативно розібратися. Система МСЕК має бути ліквідована”, — заявив глава держави.

Проте, за його словами, для реальних і системних змін треба провести повну цифровізацію всіх етапів роботи щодо встановлення інвалідності.

“Проблема не лише в тому, що посадовці роблять собі інвалідність завдяки зв’язкам. Але і в тому, що люди, які отримали справжню інвалідність, зокрема в бойових діях, часто не можуть отримати відповідний статус і справедливі виплати. Часу, щоб виправити це, в уряду небагато”, — наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що повинна бути й персональна відповідальність та кадрові рішення через цю ситуацію в центральних органах влади — у вертикалі контролю за МСЕК.

Він додав, що рішення РНБО зараз передбачає повний аудит пенсій та інших нарахувань усім посадовцям, які організували собі інвалідності.

“Була доповідь на РНБО голови Служби безпеки України Малюка та міністра внутрішніх справ Клименка щодо перевірок і розслідувань, які вже тривають. Були, на жаль, дуже непереконливі доповіді міністра охорони здоров’я України та міністра соціальної політики України. Окремо треба пройтися по всіх горизонталях місцевої влади. Сьогодні ж на РНБО обговорили також ситуацію в органах прокуратури України. За підсумками цієї розмови Генеральний прокурор України Андрій Костін написав заяву про звільнення”, — повідомив глава держави.

Зеленський також повідомив, що сьогодні було кілька доповідей головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського щодо ситуації на фронті та перспектив на найближчий час.

“Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї — може бути навіть дві бригади по 6 тисяч людей. І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери”, — наголосив він.

Президент подякував усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни проти України.

“Зрозуміло, що в Пхеньяні так само, як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників. Якщо Північна Корея може втручатись у війну в Європі, значить, тиску на цей режим точно недостатньо. І якщо Росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати. Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано, не тільки словами”, — заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо , глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що європейським країнам час переглянути ідею президента Франції Еммануеля Макрона про розміщення військ на території України. За його словами, ця ініціатива стає актуальною, оскільки тисячі північнокорейських солдатів незабаром можуть приєднатися до Росії для участі у війні проти України.

Маємо інформацію про підготовку двох підрозділів військових із Північної Кореї, — Зеленський наприкінці 972-ї доби війни

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua