Україна зайняла жорстку та правильну принципову позицію, що немає торгівлі суверенітетом та територіями, — політолог

22 жовтня 2024 р. 20:15

22 жовтня 2024 р. 20:15


Західні ЗМІ писали, що Україна обирає або ядерну зброю, або вступ до НАТО. Але насправді Україна дотримується договору про нерозповсюдження ядерної зброї, і Росія, намагаючись звинуватити Київ у багатьох гріхах, є головним шантажистом у світі, використовуючи загрози ядерного удару та ядерні об’єкти України, зокрема Запорізьку атомну електростанцію. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав політолог-міжнародник, експерт Центру “Об’єднана Україна” Дмитро Левусь.

“Україна — країна, яка зараз перебуває у складному становищі та яка захищає для всього світу міжнародне право. Тому що як усілякі Лаврови кажуть, треба визнавати територіальні реалії, хоча, до речі, з приводу Курської області він чомусь не згоден визнати територіальних реалій, то це означатиме, що не працюють Гельсінські угоди, не працює Статут ООН, і в тій самій Європі піде переділ кордонів. Тобто Росії це вигідно, вона заштовхує світ у стан феодального хаосу, зазначив він.

Левусь наголосив, що Україна має право і нагадуватиме про те, як розвивалася ця історія.

“Україна зайняла жорстку та правильну принципову позицію щодо того, що немає торгівлі суверенітетом та територіями. А натяки та промацування ситуації щодо того, що будуть якісь гарантії, насправді аналоги Будапештського меморандуму звучали доти, доки Україна не висунула у розвиток української формули світу план перемоги. Тому, природно, треба нагадувати, треба говорити, треба, зокрема нагадувати про те, що Україна — країна, яка виконує свої обов’язки”, — резюмував політолог.

Україна зайняла жорстку та правильну принципову позицію, що немає торгівлі суверенітетом та територіями, — політолог

Джерело: uatv.ua (Світ)