Курахове може бути атаковано з трьох напрямків: ситуацію оцінив Попович

22 жовтня 2024 р. 20:15

22 жовтня 2024 р. 20:15


Російські війська перекидають сили на Курахівський напрямок. У цьому районі виокремлюються кілька клинів атаки: одне — з боку селища Цукурине, два інших — із селищ Острівське та Максимільянівка Донецької області. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Вони переводять значні сили саме на Курахівський напрямок, який ми можемо об’єднати і сміливо об’єднуємо з Покровським. На Курахове є кілька клинів наступу. Одне з них іде з боку Цукуриного: там вони спускаються, якщо можна так висловитися. Далі, з півночі і зі сходу – це Островське і Максимільянівка”, — сказав він.

Попович зазначив, що російські окупанти, намагаючись просунутися на Курахове, намагаються захопити Максимільянівку — там тривають бої. Крім того, за його словами, спроби просування противника на Курахове тривають і з Вугледарського напрямку.

“Тобто Курахове може опинитися під трьома напрямками наступу російської армії — це небезпечна ситуація. Ми бачимо, що противники і тут хотіли б широко охопити цей населений пункт із флангів; і водночас намагаються атакувати його в лоб зі східного напряму”, — наголосив військовий оглядач.

Загалом, за його словами, противник зосередив значні сили і засоби для наступу в районі Курахового, Покровська і Селидового, очевидно, щоб встигнути до певного дедлайну.

“Можу лише припускати, що це підсумок американських виборів. Напевно, у Кремлі очікують, що Дональд Трамп стане президентом, і сподіваються, що з’явиться якийсь переговорний трек, про який він обіцяв. Вони хочуть підійти до цього переговорного треку з максимально сильними позиціями. Тому кидають усі сили, щоб наступати на всіх цих напрямках: використовуються піхотні та механізовані штурми. Противник намагається задіяти техніку, щоб максимально близько до наших позицій висадити піхоту і закріпитися там, після чого перекидає підкріплення, щоб таким чином відтіснити наші війська”, — акцентував Денис Попович.

Як повідомлялося , ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує українські позиції. Протягом минулої доби між Силами оборони України та російськими окупаційними військами зафіксовано 134 бойових зіткнення. Найбільше — на Покровському напрямку в Донецькій області.

Курахове може бути атаковано з трьох напрямків: ситуацію оцінив Попович

Джерело: uatv.ua (Світ)