Південна Корея закликала КНДР негайно вивести війська, перекинуті в Росію

22 жовтня 2024 р. 20:45

22 жовтня 2024 р. 20:45


Південна Корея закликала негайно вивести північнокорейські війська, перекинуті на територію Росії, і скасувати план участі у бойових діях на території України.

Як повідомляє KBS World , про це йшлося на позачерговому засіданні постійного комітету Ради національної безпеки при президенті Південної Кореї, передає Укрінформ.

Як заявив заступник начальника управління національної безпеки адміністрації президента Кім Тхе Хьо, «якщо військова співпраця між Північною Кореєю та Росією триватиме, Південна Корея рішуче реагуватиме разом зі світовою спільнотою». Уряд вживатиме «поетапних заходів у відповідь залежно від рівня військового співробітництва».

Той факт, що Північна Корея , яка підтримує Росію великою кількістю зброї, відправила війська для участі у бойових діях, є серйозною загрозою безпеці не лише для РК, а й для світової спільноти, заявив представник адміністрації президента.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Національна служба розвідки Південної Кореї повідомила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї 21 жовтня викликало посла РФ Георгія Зинов'єва і зажадало від російської сторони «негайно вивести північнокорейські війська і припинити відповідну співпрацю» з КНДР.

У телефонній розмові з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що Сеул активно вживатиме «поетапних заходів» у відповідь на військову співпрацю між Пхеньяном і Москвою, та висловив сподівання на пошук «практичних контрзаходів» у співпраці з НАТО та державами-членами Альянсу.

Рютте наголосив 22 жовтня, що НАТО очікує деталізовану інформацію від Південної Кореї щодо можливого залучення військ КНДР до участі в російській війні проти України, що було б значною ескалацією.

Південна Корея закликала КНДР негайно вивести війська, перекинуті в Росію

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua