В Ізраїлі вдруге за два дні затримали іранських шпигунів

22 жовтня 2024 р. 21:39

22 жовтня 2024 р. 21:39


Ізраїльські спецслужби заарештували в окупованому Східному Єрусалимі сім осіб за підозрою у плануванні терактів на замовлення Ірану.

Про це повідомляє ВВС , передає Укрінформ.

Агентство внутрішньої безпеки Шин-Бет і поліція заявили в спільній заяві, що підозрювані планували, «під керівництвом Ірану», вбити провідного ізраїльського вченого - ядерника і мера великого міста в центральній частині Ізраїлю . Вони також отримали завдання підірвати поліцейську машину і кинути гранату в будинок за винагороду в розмірі близько 200 000 шекелів (53 000 доларів).

У заяві йдеться, що групу очолював 23-річний чоловік, який, як стверджується, був завербований як іранський оперативник. Він, в свою чергу, завербував шістьох інших підозрюваних. Як зазначає Times of Israel , шестеро підозрюваних є громадянами Ізраїлю, а ще один - постійним жителем країни. Їм від 19 до 23 років.

Підозрювані виконували різні завдання для своїх іранських контрагентів, включаючи розміщення графіті з вимогою звільнити ізраїльських заручників, вандалізм на об'єктах в Єрусалимі і фотографування різних місць, повідомила влада.

Через деякий час «місії» перетворилися на більш серйозні диверсії, такі як підпал автомобіля або придбання зброї, сказав представник служби безпеки.

Під час обшуку в будинках підозрюваних після їхнього арешту було знайдено близько 50 000 ізраїльських шекелів ($13 229), а також близько 10 кредитних карток і підроблений поліцейський номерний знак.

Місцеві ЗМІ повідомили, що чоловік зізнався у здійсненні «терористичної діяльності» з націоналістичних мотивів.

Наразі слідство триває.

Як повідомляв Укрінформ, в Ізраїлі семеро громадян були заарештовані за підозрою у шпигунстві на користь Ірану .

Фото: meunierd /Shutterstock.com

В Ізраїлі вдруге за два дні затримали іранських шпигунів

Джерело: ukrinform.ua (Світ)