Найбільше штурмів українські військові відбили на Покровському та Курахівському напрямках — карта війни за 22 жовтня (ВІДЕО)

22 жовтня 2024 р. 22:28

22 жовтня 2024 р. 22:28


З початку доби на фронті до 73 зросла кількість російських атак. Про це повідомили сьогодні, 22 жовтня, у Генеральному штабі ЗСУ. Найбільш активно противник діє на Покровському та Курахівському напрямках, де росіяни провели більшу частину всіх штурмів, інформує FREEДОМ .

За даними Генерального штабу ЗСУ, найбільше спроб атакувати українські позиції російська армія зробила на Покровському напрямку. 26 разів росіяни йшли на штурм у районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка та Селидове Донецької області. Майже половина всіх зіткнень сталася біля Селидового. Крім того, 15 разів окупаційні війська намагалися просунутися на Курахівському напрямку. Стійко утримують позиції українські воїни та на інших напрямках, завдаючи супротивникові значних втрат.

“На Східному фронті, з півночі — це район Харкова і до Оріхівського напрямку, Времівського виступу інтенсивність боїв досить висока, але все-таки в порівнянні, коли кількість загалом по фронтах була за 200, тут є зниження. Це відображає ситуацію, пов’язану з тим, що противник із колишньою інтенсивністю та на всіх напрямках наступати вже не може”, — прокоментував ситуацію на фронті засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

Українські воїни виклали у мережу відео відбиття атаки на Курахівському напрямку. Російські танки спробували прорвати українську оборону. Воїни зазначили, що екіпажі на Leopard (“Леопардах”), а також оператори FPV-дронів влучно знищили та пошкодили всю бронетехніку супротивника разом із піхотою.

“Ловко, тактично та ефективно танкісти на танках Leopard відпрацювали по ворожій колоні бронетехніки та втекли. Чекати на наступні мішені. Наші танкісти ще раз переконалися і показали це супротивникові, що точність зброї найвища. Як і її вогнева міць”, — йдеться у повідомленні оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” у Telegram.

За допомогою FPV-дронів та касетних боєприпасів бійці Третьої штурмової відображають настання росіян у Харківській області. Воїни зазначають, що загін російських окупантів-смертників спочатку розбили на менші групи, атакуючи з безпілотників, а тих, хто добіг до посадки, накрили касетними боєприпасами.

Бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) України “Артан” розповіли, що останнім часом російські окупанти почали дедалі частіше атакувати українські позиції “самопальними” БПЛА. ГУР провело розслідування та з’ясувало, що такі дрони з фанери виготовляють російські школярі та учні професійно-технічних училищ. Українські воїни навчилися збивати їх з автоматів.

“Розрахунок на те, щоб більше налякати людину. Виходить грамів 150-200 тротилу та два десятки кульок. Великої шкоди вона і якоїсь тактичної переваги не дає, це просто психологічна зброя, швидше за все, щоб злякати й не більше”, — розповідає український військовослужбовець.

Українські прикордонники знищили зенітно-ракетний комплекс російських військових, із якого окупанти обстрілювали українські позиції на півночі. Крім того, на Торецькому напрямку українські артилеристи спільно з підрозділом ракетних військ знищили комплекс радіоелектронної розвідки росіян з подальшою детонацією засобу ППО.

Як зазначили у Генеральному штабі ЗСУ, втрати армії РФ в Україні зростають неухильно. Лише минулої доби на фронті українські військові ліквідували ще 1350 російських окупантів. Також, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони знищили за добу ще вісім російських танків, 24 бойові бронемашини та 34 артилерійські системи. Крім того, окупанти втратили два РСЗВ і стільки ж засобів ППО, втратили понад 70 безпілотників, а також майже 100 одиниць автомобільної та спецтехніки.

Найбільше штурмів українські військові відбили на Покровському та Курахівському напрямках — карта війни за 22 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua