РФ використовує БРІКС для протистояння колективному Заходу — аналіз Левченка

22 жовтня 2024 р. 23:23

22 жовтня 2024 р. 23:23


Росія під керівництвом Путіна використовує організацію БРІКС для демонстрації своєї здатності протистояти західним країнам. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Хорватія (2010-2017 рр.), Боснії і Герцеговині (2011-2017 рр.) Олександр Левченко.

“Необхідно розуміти, що Путін із БРІКС позиціонує себе як силу, яка протистоїть G7 (“Велика сімка”, — ред.) — європейським державам, тобто об’єднаному Заходу. Він також стверджує, що веде боротьбу із Заходом на території України. Але Захід ніяк не може цього зрозуміти, прийняти і так далі”, — сказав він.

Дипломат зауважив, що Іран і Північна Корея не мають нічого проти України, але готові воювати проти Заходу і США.

“Тому йде поділ світу, і БРІКС наполягає на тому, що тепер усе буде зовсім по-іншому, ніж коли G7 щось вирішувало на своїх засіданнях. Тепер потрібно весь час запитувати БРІКС, що вони думають з якогось приводу. Звичайно, поки що існує об’єднаний формат G20, де і G7, і БРІКС перебувають разом і вирішують питання. Проте це об’єднання (БРІКС, — ред.) розширюється. Держави недемократичного спрямування з великим задоволенням хочуть туди вступити. Ми бачимо, що навіть Туреччина говорила про свою готовність приєднатися”, — наголосив Левченко.

За його словами, Москва намагається позиціонувати себе як єдиного лідера боротьби з тим, що США і стара Європа нібито диктують умови іншим країнам, як їм жити.

“Ось він (Путін — ред.) почав цю “боротьбу”. Тому потрібно розуміти, що війна має серйозний геополітичний характер, маю на увазі російський напад на Україну. Це не тільки те, що російські пропагандисти говорять про те, що вони воюють із Заходом на території України — це так і є. Але дуже важливо зрозуміти нашим західним партнерам, що раз воюють із Заходом, то самій Україні воювати дуже складно. Тому ми постійно просимо про цю підтримку, щоб стримати російського агресора, який прикривається такими гаслами, мало не боротьбою з неоколоніалізмом, а насправді веде колоніальну війну проти України”, — резюмував Олександр Левченко.

Нагадаємо, 16-й саміт БРІКС стартував сьогодні, 22 жовтня, в Казані. Це перший саміт після масштабного розширення блоку, коли 1 січня 2024 року в об’єднання вступили Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ, Ефіопія та Іран.

РФ використовує БРІКС для протистояння колективному Заходу — аналіз Левченка

Джерело: uatv.ua (Світ)