Важливість російського військового аеродрому “Липецьк-2” оцінив авіаційний експерт

22 жовтня 2024 р. 23:23

22 жовтня 2024 р. 23:23


Російський аеродром “Липецьк-2” неодноразово ставав мішенню безпілотників. Цей військовий об’єкт є дуже важливим для армії РФ. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

За його словами, найголовнішим аеродромом у РФ є випробувальний хаб “Жуковський” у Московській області.

“Там розташований Центральний аеродинамічний інститут, льотно-випробувальний інститут, купа всяких “Сатурнів”, “Союзів”, “Блискавок”, КБ Туполєва, Яковлєва, Ілюшина. Там філія Ступова є, Мікояна Гуревича. Загалом це все — “Жуковський”. А потім, коли вже розробили, провели випробування, сертифікували, авіаційну техніку передають військовим. І ось коли її передали військовим, вона потрапляє на аеродром “Липецьк-2″. Там відбувається остаточна імплементація військово-космічних сил Росії, остаточно йде навчання пілотів на машини, остаточні випробування, пов’язані з імплементацією всіх видів озброєння на літаки чи гелікоптери”, — розповів Криволап.

Авіаційний експерт звернув увагу, що Липецьк знаходиться на відстані 350 км від кордону України.

“Тобто це та відстань, яку треба злетіти. І воно зручне для того, щоб злетіти та підлетіти до нашої території на 30-40 км, кинути КАби та повернутися до “Липецька-2″. Там є всі умови для обслуговування літаків: купа складів із боєприпасами, паливно-мастильними матеріалами. Під час однієї з наших атак на Липецьк-2 навіть знаходилися Су-57, і була інформація, що один з них був пошкоджений. Швидше за все, його відремонтували, але він якийсь час не літав”, — зауважив він.

Також Криволап повідомив, що на цьому аеродромі базуються МіГ-31, СУ-34 та СУ-35.

“Тобто це аеродром, який дуже вдалий з погляду поразки, тому що після того, як ми нашими дрончиками почали там літати, росіяни змушені були перебратися якомога далі”, — додав експерт.

Нагадаємо, Сили оборони України в ніч на 20 жовтня завдали вогневого ураженні по інфраструктурі військового аеродрому “Липецьк-2” у Липецькій області Росії.

Важливість російського військового аеродрому “Липецьк-2” оцінив авіаційний експерт

Джерело: uatv.ua (Світ)