У Молдові визначили, хто модеруватиме дебати між Санду та Стояногло

22 жовтня 2024 р. 23:27

22 жовтня 2024 р. 23:27


Штаби двох кандидатів у президенти Молдови Маї Санду та Олександра Стояногло, які вийшли у другий тур виборів, обговорюють умови проведення телевізійних дебатів та визначилися з їх модератором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker .

Передвиборний штаб кандидата від Партії соціалістів Олександра Стояногло визначився з телеведучим, який виступить модератором на дебатах з чинним президентом Маєю Санду .

Очільник кабінету чинного президента Адріан Белуцел розповів, що команда Стояногло запропонувала модерувати дебати журналісту та телеведучому Георге Гонце.

За словами Белуцела, дебати можуть відбутися 24 або 25 жовтня.

«Наша команда запропонувала організувати дебати у студії національного телебачення, проте представники опонента відмовилися від цієї ідеї та запропонували провести їх поза телеканалами. Ми погодились. Згодом ми запропонували незалежного модератора — експерта, якого ми погодимо з представниками громадянського суспільства. Вони запропонували залучити двох модераторів, і ми погодилися — немає значення, чи буде один, два чи три модератори. Важливе саме проведення дебатів, а не те, хто їх вестиме. Їхня команда спочатку запропонувала журналіста з Realitatea TV, з чим ми погодилися. Пізніше вони передумали та запропонували Георге Гонце на роль модератора», - сказав Белуцел.

Очільник кабінету Маї Санду зазначив, що «неправильно залучати двох модераторів». Не буває наших та ваших модераторів. Але ми приймаємо їхні умови. Ми переконані, що громадянам якнайшвидше потрібні дебати, і їхнє проведення важливіше, ніж умови їхньої організації», — додав Белуцел.

Георге Гонце підтвердив, що команда Олександра Стояногло запропонувала йому стати модератором на майбутніх дебатах.

«Так, команда Стояногло зробила мені пропозицію, і я погодився», - сказав ведучий.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія (ЦВК) Молдови опрацювала усі протоколи президентських виборів та референдуму щодо вступу Молдови до ЄС - за внесення європейського вектора до Конституції проголосували 50,46% виборців, а до другого туру проходять Мая Санду та Олександр Стояногло.

У Молдові визначили, хто модеруватиме дебати між Санду та Стояногло

Джерело: ukrinform.ua (Світ)