ППО, яку має Росія, не здатна захистити всю територію країни від БпЛА — розбір Криволапа

23 жовтня 2024 р. 00:16

23 жовтня 2024 р. 00:16


Росії не вистачає засобів протиповітряної оборони (ППО). Крім того, ті засоби ППО, які є у РФ, не можуть захистити всю територію країни, а можуть якось діяти лише на лінії бойового зіткнення. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав авіаційний експерт Костянтин Криволап.

За його словами, як засоби ППО росіяни використовують С-300, С-400 і в незначних кількостях С-350 і С-500.

“А ці системи С-300 та С-400 охороняють “Панцирі”. Але виявилося, що “Панцирі” безсилі проти БпЛА, вони їх не бачать, а коли бачать, то по них влучити не встигають. А С-300 та С-400 проти БпЛА, що низько летять, не діють, вони на інше заточені. Всі наші атаки супроводжуються досить великою кількістю БпЛА, тому що багато ми втрачаємо, коли проходимо лінію бойового зіткнення або кордон, тому що там у росіян багато систем і РЕБ, і ППО, які здатні збивати наші безпілотники. Але далі, коли йдуть наші безпілотники, вони фактично йдуть досить вільно. І тільки коли БпЛА наближаються до об’єкта, починають виникати питання та проблеми: одні займаються придушенням РЕБів, інші — придушенням радіолокаційних станцій, треті — тим, щоб принести бойову частину у потрібне місце, у потрібну точку”, — розповів Криволап.

Він зауважив, що атака на військові об’єкти, розташовані на території РФ, — це не робота одного БпЛА, який залетів і вдарив.

“Ми знаємо, що залетів один і вдарив. Але для того, щоб він туди один залетів, треба ще кілька, які забезпечать його підліт”, — додав авіаційний експерт.

ППО, яку має Росія, не здатна захистити всю територію країни від БпЛА — розбір Криволапа

Джерело: uatv.ua (Світ)