Північна Корея, відправляючи солдатів Росії, не отримає реального бойового досвіду для своєї армії, — Ягун

23 жовтня 2024 р. 00:16

23 жовтня 2024 р. 00:16


Росія планує задіяти солдатів Північної Кореї для “м’ясних штурмів”, що не дасть режиму Кім Чен Ина можливості отримати справжній бойовий досвід для своєї армії. Про це сьогодні, 22 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ в 2014-2015 роках Віктор Ягун.

“Для того, щоб отримати досвід, який хоче отримати Північна Корея, необхідно мати цілі підрозділи, які будуть розподілені: штурмові, розвідка, дрони, механізовані підрозділи, артилерія, сапери. Але Росія має зовсім інші цілі”, — сказав він.

Ягун зазначив, що країна-агресор хоче використовувати північнокорейських солдатів як “м’ясо для штурмів”.

“Це ніякий не досвід. Це просто вбивство, коли “м’ясом” закидають окопи. Північна Корея тут виступає в якості, не знаю, чи розуміють вони, що відбувається, чи їм важливіші ті преференції, які їм пообіцяли. Але який бойовий досвід можуть отримати знищені солдати на полі бою?”, — наголосив Ягун.

Крім того, за його словами, північнокорейські солдати на фронті, ймовірно, будуть використовувати російські документи, але офіційно їх не будуть числити як війська КНДР.

“Чому мовчать наші партнери? Тому що в разі, якщо ми візьмемо в полон якогось північнокорейця, що ми побачимо? Російську форму, російські відзнаки, ймовірно, російські документи, оформлені на умовного бурята або тувинця. Від цього нічого не зміниться. Тобто це може бути людина з Таджикистану, яка підписала контракт, або північнокореєць, який також підписав контракт. Підрозділу не існує. У зв’язку з цим Північна Корея фактично не несе відповідальності. Хоча всім зрозуміло, що 10 чи 12 тисяч осіб, які з’являться на лінії фронту, це, звісно, серйозна допомога ворогу, попри його короткочасне посилення”, — акцентував Віктор Ягун.

Як повідомлялося раніше , кілька тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку в Росії. Ще до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні. Також у липні Пхеньян направив інженерні війська, які перебувають на окупованій території України, де здійснюють нагляд за використанням північнокорейської зброї російською армією.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило , що близько 11 тисяч північнокорейських солдатів будуть готові брати участь у бойових діях проти України до 1 листопада.

Північна Корея, відправляючи солдатів Росії, не отримає реального бойового досвіду для своєї армії, — Ягун

Джерело: uatv.ua (Світ)