Британія внесе £120 мільйонів до бюджету Коаліції морських сил

23 жовтня 2024 р. 03:14

23 жовтня 2024 р. 03:14


Велика Британія виділяє додаткові 120 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку Коаліції морських сил і шукає партнерів для співфінансування постачання сотень повітряних і безекіпажних катерів, а також радарів спостереження для захисту "Зернового коридору" в Чорному морі. Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Сполученого Королівства Кіра Стармера.

"Велика Британія перебуває на передовій роботи із захисту морського коридору в Чорному морі. Коаліція Maritime Capability Coalition, очолювана Великою Британією і Норвегією, зосереджена на створенні майбутніх військово-морських сил для України і відіграє важливу роль в оснащенні ВМС України такими засобами, як надводні безпілотні літальні апарати, які захищатимуть "Зерновий коридор", – йдеться у повідомленні.

Разом Велика Британія і Норвегія шукають ще 100 мільйонів фунтів стерлінгів для спільного фінансування сотень інших проектів.

В уряді нагадали, що нещодавні пакети наданої Україні допомоги вже включають десятки амфібійних всюдиходів і рейдових кораблів, сотні протикорабельних ракет для берегової оборони і річкових операцій, а також сотні тисяч боєприпасів до кулеметів.

“Жорстокі і невибіркові атаки Росії не обмежуються Чорним морем. Сили Путіна упродовж цього року також атакували цивільну інфраструктуру в Україні, прагнучи зробити життя українського народу нестерпним, особливо зараз, коли країна вступає в зиму. Вони атакували тисячі цивільних об'єктів, включаючи лікарні та енергетичну інфраструктуру”, – цитує канцелярія Кіра Стармера.

З лютого 2022 року на систему охорони здоров'я України було скоєно 1 522 атаки , 774 атаки пошкодили або зруйнували лікарні та клініки, а 234 медичних працівники були вбиті.

Нещодавно уряд Британії оголосив про виділення Україні 2,26 мільярда фунтів стерлінгів в якості внеску Великої Британії до затвердженої лідерами "Великої сімки" позики Україні, яка погашатиметься за рахунок заморожених російських коштів.

Британія внесе £120 мільйонів до бюджету Коаліції морських сил

Джерело: zn.ua (Світ)