Кім Чен Ин проінспектував ракетні бази й наказав військовим бути готовими завдати контрудару ворогам “у будь-який час”

23 жовтня 2024 р. 08:03

23 жовтня 2024 р. 08:03


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин проінспектував стратегічні ракетні бази й наказав військовим бути готовими завдати контрудару ворогам “у будь-який час”. Такий візит Кіма відбувся за кілька тижнів до президентських виборів у США — лідер КНДР намагається “підвищити свій авторитет”, повідомляє Bloomberg .

Кім "оглянув" міжконтинентальні балістичні ракети, призначені для доставки ядерної боєголовки на материкову частину США.

Північна Корея має звичку вдаватися до провокаційних дій, включаючи проведення ядерних випробувань і запусків балістичних ракет, які збігаються з виборами в Штатах, і чергова “інспекція” Кіма, схоже, спрямована на привернення уваги до військової могутності Пхеньяна напередодні голосування в США 5 листопада.

Північнокорейський лідер заявив, що американські ядерні активи становлять для КНДР “загрозу, яка постійно зростає” та вимагають від Пхеньяна посилити систему військового стримування, щоб завдати стратегічного контрудару “ворогам у будь-який час за різних обставин”, написало Центральне телеграфне агентство КНДР (ЦТАК) у середу, 23 жовтня.

“Він наголосив на необхідності подальшої модернізації та укріплення стратегічних ракетних баз, приведення всіх баз у повну готовність до ретельної протидії”, - повідомили державні ЗМІ КНДР.

Востаннє Північна Корея проводила випробування міжконтинентальної балістичної ракети в грудні, коли запустила твердопаливну ракету Hwasong-18. Цей клас ракет вважається найпотужнішим в арсеналі КНДР. Хоча наразі незрозуміло, чи зможуть північнокорейські МБР подолати американські протиракетні системи й чи достатньо ці ракети досконалі, щоб вразити намічені цілі.

Напруженість на Корейському півострові зросла протягом останніх тижнів: Південна Корея скаржиться на те, що КНДР запускає повітряні кулі зі сміттям, тоді як Пхеньян звинувачує Сеул у запуску безпілотників. Нещодавно Північна Корея також підірвала дороги, які з'єднують її з Південною Кореєю.

Крім того, з'явилися повідомлення про те, що КНДР відправила свої війська до Росії для підтримки війни РФ проти України — ЗМІ писали, що на тлі цього Південна Корея почала розглядати можливість постачання зброї Києву. Про зростання участі Північної Кореї у війні РФ проти України розповідала Наталія Бутирська в статті “ КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином ”.

Кім Чен Ин проінспектував ракетні бази й наказав військовим бути готовими завдати контрудару ворогам “у будь-який час”

Джерело: zn.ua (Світ)