Зустрінеться з воєнним злочинцем: генсек ООН приїхав до Росії на саміт БРІКС

23 жовтня 2024 р. 08:20

23 жовтня 2024 р. 08:20


Основні тези

  • Антоніу Гутерреш прибув до Росії на саміт БРІКС.
  • Генсек ООН зустрінеться з Путіним. Зокрема, обговорить з воєнним злочинцем ситуацію в Україні.

Гутерреш прибув до Казані на саміт БРІКС / Getty Images (фото ілюстративне)

00:00

00:54

Аудіо синтезовано з використанням AI.

Антоніу Гутерреш прибув до Казані з неанонсованим візитом у день початку триденного саміту БРІКС. Там генсек ООН зустрінеться з російським диктатором.

Про це повідомляє "Голос Америки" й "Радіо Свобода". До речі, в ООН уже прокоментували візит генсека до Росії.

До теми МЗС України розкритикувало генсека ООН за намір відвідати саміт БРІКС у Росії

Гутерреш прибув до Казані на саміт БРІКС

Путін зустрінеться з Гутеррешем в останній день на полях саміту БРІКС. Про це заявив журналістам помічник кремлівського диктатора Юрій Ушаков, пише "Радіо Свобода" .

Напередодні візит генсека НАТО до Росії різко розкритикувало МЗС України.

Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Однак, прийняв запрошення до Казані від військового злочинця Путіна. Це неправильний вибір, який не сприяє справі миру. Це тільки шкодить репутації ООН,
наголосили в МЗС України.

До речі, такий крок Гутерреша також розкритикував глава МЗС Литви. Дипломат поширив пост нашого Міністерства закордонних справ у соцмережі X, раніше відомій як твітер.

Це неприйнятно,
написав Габріелюс Ландсбергіс.

Що кажуть в ООН про візит Гутерреша до Росії

  • Заступник речника генсека ООН заявив, що поїздка Гутерреша в Росію на саміт БРІКС нібито є "стандартною практикою", а його позиція стосовно російської війни проти України буцімто "залишається незмінною".
  • Про це Фархан Гак сказав журналістам 22 жовтня, відповідаючи на запитання про те, що саме генсек ООН хоче донести Путіну під час їхньої зустрічі в Казані, пише Укрінформ .
  • За його словами Гака, генсекретар бере участь у саміті БРІКС, як він це робив раніше в Південній Африці, адже це "є стандартною практикою для участі в засіданнях організацій з великою кількістю важливих держав-членів, таких як G7 та G20".
  • Також спікер наголосив, що "ця зустріч має велике значення для роботи ООН з країнами БРІКС, що представляють близько половини населення земної кулі". Генеральний секретар скористається можливістю провести низку двосторонніх зустрічей з лідерами, які візьмуть участь у саміті.
  • Водночас заступник речника зазначив, що генсек нібито "з нетерпінням чекає на зустріч з президентом Володимиром Зеленським у зручний для обох сторін час", про яку вони домовлялись у вересні під час тижня високого рівня Генасамблеї в Нью-Йорку.
  • "Що стосується вашого запитання про зустріч з президентом Путіним, то генеральний секретар підтвердить свою добре відому позицію стосовно війни в Україні та умов справедливого миру, заснованого на Статуті ООН, міжнародному праві та резолюціях ООН", – заявив Гак.
  • Окрім того, сказав, що Гутерреш "продовжить зусилля" з відновлення безпечного судноплавства в Чорному морі.

Зустрінеться з воєнним злочинцем: генсек ООН приїхав до Росії на саміт БРІКС

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua