У Німеччині зафіксовано перший випадок нового варіанту віспи мавп

23 жовтня 2024 р. 09:04

23 жовтня 2024 р. 09:04


Пацієнта з цим захворюванням виявили 18 жовтня, повідомив Інститут громадського здоров'я ім. Роберта Коха (RKI). Роберт Кох (RKI), пише DW. Новий варіант вірусу, який поширювався в Африці кілька місяців, був "привезений" до Німеччини з-за кордону. Пише "УП. Життя".

Фахівці Інституту запевнили, що ризиків масового зараження немає, оскільки для передачі інфекції необхідний тісний фізичний контакт.

Що відомо про скарб Ib?

Новий варіант віспи мавп вперше з'явився в Демократичній Республіці Конго і поширився на сусідні країни. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), він вважається більш заразним і небезпечним, ніж попередні варіанти. Перший випадок захворювання на варіант Ib за межами африканського континенту було підтверджено у Швеції в середині серпня 2024 року.

У серпні ВООЗ знову оголосила вірус віспи надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я. Однак експерти попереджають, що даних про цей варіант поки недостатньо для остаточних висновків. ВООЗ також запевнила, що віспа мавп не стане "новим коронавірусом" і не спричинить пандемію.

Симптоми варіанта Ib, ймовірно, не відрізняються від симптомів попередніх варіантів, включно з висипом, лихоманкою, головним болем, збільшенням лімфовузлів і болем у м'язах.

Нагадаємо, віспа мавп - це вірусне зоонозне захворювання, що передається людям унаслідок безпосереднього контакту з кров'ю, біологічними рідинами або ураженою шкірою інфікованих тварин. Передача від людини до людини відбувається через тісний контакт із виділеннями з дихальних шляхів і пошкодженнями шкіри. Україна ще 2023 року отримала вакцину проти віспи мавп.

У Німеччині зафіксовано перший випадок нового варіанту віспи мавп

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua