Путін став чемпіоном зі знищення росіян: про демографічну ситуацію в РФ розповіла аналітикиня

23 жовтня 2024 р. 09:10

23 жовтня 2024 р. 09:10


У Росії склалася критична демографічна ситуація. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла російський політична аналітикиня, голова секретаріату З’їзду народних депутатів Ольга Курносова.

За її словами, у РФ відчувається нестача людей.

“Людей не вистачає і, власне, не випадково. Сьогодні вже Путін не знає, де взяти людей для війни і, відповідно, залучає вже військовослужбовців із Північної Кореї. Але найголовніше, не вистачає людей, які просто працюють. З одного боку, намагаються позбутися мігрантів, з іншого боку, величезна кількість гине на війні, й намагаються вже залучати до праці неповнолітніх. І це все говорить про те, що людей сьогодні у Путіна не вистачає. Але ось це нерозуміння того, що люди народжують дітей тільки тоді, коли вони впевнені хоча б у власному майбутньому, скільки б там не говорили попи, скільки б не пропонували грошей, для того щоб люди народжували, потрібна впевненість у майбутньому. А впевненість у майбутньому може з’явитися тільки в Росії без Путіна”, — сказала Курносова.

Аналітикиня підкреслила, що головна тенденція полягає в тому, що через розв’язану Кремлем війну в РФ впала народжуваність.

“Питання в тому, що народжувати дітей, коли у тебе держава намагається їх забрати та вбити, нормальна людина не буде. Так, ясна річ, що є різні люди, є ті матері, які відправляють своїх дітей на війну, але це все-таки не більшість російського суспільства. Тому виникають такі тенденції, тому падає народжуваність. І такого падіння народжуваності, як сьогодні, такої переваги смертності над народжуваністю не було ніколи за всі ці 25 років правління Путіна. Він просто чемпіон зі знищення росіян. Ніхто більше, ніж Путін, росіян не знищував навіть у ті найстрашніші 90-ті, про які він весь час говорить, ними лякає”, — сказала Курносова.

Вона схарактеризувала демографічну ситуацію в Росії як катастрофічну та зазначила, що про це свідчать й ініціативи щодо податку на бездітність, й лист патріарха Кирила вагітним росіянкам, який видаватимуть у жіночих консультаціях.

Раніше повідомлялося, що в Росії не вистачає трудових мігрантів . Про це заявили щонайменше 53% російських компаній. Сьогодні найбільш затребуваними в РФ залишаються робітники, будівельники, лінійний обслуговуючий і виробничий персонал.

Нагадаємо, у 3,5 рази знизилося число трудових мігрантів в Росії 2024 року порівняно з 2019-м.

Путін став чемпіоном зі знищення росіян: про демографічну ситуацію в РФ розповіла аналітикиня

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua