Понад 50 ворожих штурмів відбили Сили оборони на Покровському напрямку — ситуація на фронті

23 жовтня 2024 р. 09:10

23 жовтня 2024 р. 09:10


Протягом минулої доби на фронті відбулося 166 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація — на Покровському та Курахівському напрямках. Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ .

Противник впродовж минулої доби завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару, а також 104 авіаудари, скинувши 165 КАБів. Крім цього, росіяни здійснили понад 4 500 обстрілів, з них 149 — із реактивних систем залпового вогню.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони України завдали за попередню добу чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та техніки противника, а також уразили три пункти управління БпЛА, п’ять артилерійських систем та два засоби ППО.

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районі Вовчанська та Стариці.

На Куп’янському напрямку російські окупанти провели 13 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Голубівки, Піщаного, Петропавлівки, Колісниківки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів неподалік від Греківки, Новомихайлівки, Тернів та Торського.

На Краматорському напрямку українські військові відбили спробу російських загарбників просунутись вперед в напрямку населеного пункту Бондарне.

На Покровському напрямку російські війська намагалися витіснити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів біля населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Селидове. Сили оборони відбили 56 штурмових дій ворога. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку українські військові відбили 47 атак біля Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки та Антонівки, де ворог намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку минулої доби агресор 10 разів штурмував передній край оборони в напрямку Богоявленки та Великої Новосілки.

На Оріхівському напрямку російські окупанти й надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Тут відбулось одне бойове зіткнення біля Роботиного.

На Придніпровському напрямку чотири атаки росіян не мали успіху під час штурму українських оборонних рубежів в острівній зоні дельти Дніпра.

На Сіверському , Торецькому та Гуляйпільському напрямках ситуація суттєво не змінилася.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Сили оборони України продовжують активними діями завдавати російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони України ліквідували на фронті 1 460 російських окупантів , а також знищили десятки одиниць ворожої техніки.

Понад 50 ворожих штурмів відбили Сили оборони на Покровському напрямку — ситуація на фронті

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua