ФБР розслідує витік американської інформації про плани Ізраїлю щодо нападу на Іран (ВІДЕО)

23 жовтня 2024 р. 10:09

23 жовтня 2024 р. 10:09


ФБР проводить розслідування за фактом оприлюднення пари надсекретних документів розвідки, що описують підготовку Ізраїлю до удару у відповідь по Ірану, повідомило бюро у вівторок.

«ФБР розслідує ймовірний витік секретних документів та тісно співпрацює з нашими партнерами з міністерства оборони та розвідувального співтовариства», — йдеться в заяві.

Прессекретар Білого дому Джон Кірбі заявив у понеділок, що поки що не встановлено, чи було розкриття інформації зламом або витоком. Президент Джо Байден уважно стежить за результатами розслідування, додав він.

«Ми не знаємо точно, як ці документи опинилися у відкритому доступі», — сказав Кірбі журналістам.

«Президент, як і раніше, глибоко стурбований будь-яким витоком секретної інформації в суспільне надбання. Цього не повинно відбуватися, і це неприйнятно, коли це відбувається», — сказав він.

Документи, які були підготовлені Національним агентством геопросторової розвідки і описують інтерпретацію США планів ізраїльських ВПС і ВМС на основі супутникових знімків від 15-16 жовтня, почали поширюватися минулого тижня в додатку для обміну повідомленнями Telegram. Ізраїль планував відповідь на запуск балістичних ракет, здійснений Іраном 1 жовтня, що стало другою прямою атакою Тегерана на Ізраїль за останні шість місяців. Ізраїль активізував свої наступальні дії в Газі та Лівані через кілька днів після вбивства лідера ХАМАС Ях'ї Сінвара.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон у неділю заявив, що триває розслідування.

ФБР розслідує витік американської інформації про плани Ізраїлю щодо нападу на Іран (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua