Байден назвав Трампа загрозою для демократії

23 жовтня 2024 р. 11:27

23 жовтня 2024 р. 11:27


Президент США Джо Байден заявив, що кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп є загрозою для демократії, і його потрібно політично ізолювати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters .

За словами Байдена , кандидат від республіканців та колишній президент Трамп хоче знехтувати гарантіями Конституції США.

"Ми повинні заблокувати його. Політично заблокуйте його. Заблокуйте його. Ось що ми повинні зробити", - сказав Байден.

Як зазначається у повідомленні, Трамп, коли балотувався в президенти у 2016 році, неодноразово виступав на мітингах, на яких натовпи скандували "посадіть її", маючи на увазі тодішнього кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Він не перешкоджав їм скандувати ці гасла.

Цього року під час мітингів на підтримку Гарріс її прихильники іноді скандують "посадіть його", маючи на увазі Трампа, якого визнали винним у 34 кримінальних злочинах, пов’язаних із приховуванням коштів, виплачених порноакторці. Йому також висунуто обвинувачення в незаконній спробі скасувати свій програш на виборах 2020 року.

"Наша демократія буде під загрозою, якщо Трамп переможе кандидата від Демократичної партії Камалу Гарріс", - додав президент США.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка США демократка Камала Гарріс випереджає колишнього президента-республіканця Дональда Трампа з незначним відривом - 46% проти 43%.

Байден назвав Трампа загрозою для демократії

Джерело: ukrinform.ua (Світ)