“Про широкомасштабний наступ РФ не йдеться”: ситуацію на Запорізькому напрямку фронту оцінив Братчук

23 жовтня 2024 р. 13:10

23 жовтня 2024 р. 13:10


Ворог маневрує на Запорізькому напрямку фронту. Але поки не йдеться про підготовку так званого ударного кулака для масштабного наступу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 23 жовтня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Те, що ворог маневрує на цьому театрі військових дій, це абсолютно вірно. Але найбільше бойових зіткнень відбувається на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей. Це так званий Времівський плацдарм. 10 таких бойових зіткнень відбулося за минулу добу. Вночі деякі бойові зіткнення ще тривали”, — зазначив Братчук.

За його словами, останнім часом на Запорізькому напрямку ворог активно використовує авіаційне озброєння.

“Сьогодні вранці окупанти також били по Запоріжжю, по околицях міста, по тих населених пунктах, які знаходяться на цьому напрямку, з чим багато хто і пов’язав нібито підготовку російської армії до широкомасштабного наступу на Запорізькому напрямку. Так, триває підготовка штурмових груп, і ця війна диверсійно-розвідувальних груп, штурмових груп триває”, — зазначив спікер.

Братчук також звернув увагу на те, що з боку російських окупантів немає такої інтенсивності, як раніше, в районі Роботиного Запорізької області.

“Принаймні за минулу добу на Роботинському напрямку відбулося тільки одне бойове зіткнення. Що стосується ударів авіаційним озброєнням, то це терор місцевого мирного населення, однозначно, і спроби руйнування енергетичної, промислової інфраструктури Запорізького регіону. А ось що стосується формування ударних кулаків, то вони формуються більше у свідомості росіян за допомогою інформаційних вкидів, зокрема через певні російські медіа, які розкручують і нагнітають цю ситуацію”, — сказав Братчук.

Водночас, підкреслив він, з боку Сил оборони ситуація постійно моніториться.

“Щодо настроїв хлопців скажу так: усі готові до відбиття ворожих атак. Ми розуміємо, що прощупування української оборони на цьому напрямку, звісно, є і, можливо, й далі буде. Але поки що про широкомасштабний наступ не йдеться”, — резюмував спікер.

Раніше повідомлялося, що інтенсивність боїв на лінії фронту залишається високою . Разом із тим, останні цифри Генштабу Збройних сил України вказують на деяке зниження кількості бойових зіткнень.

“Про широкомасштабний наступ РФ не йдеться”: ситуацію на Запорізькому напрямку фронту оцінив Братчук

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua